De Kleine IJsbeer is 25 jaar!

Dit jaar viert Lars, de Kleine IJsbeer, zijn 25-jarig jubileum. Kinderboeken uitgeverij De Vier Windstreken viert dat onder andere met de verschijning van een nieuw boek over het populaire ijsbeertje: Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot.

In dit boek merkt Lars, de Kleine IJsbeer, dat het steeds warmer wordt. Zijn vriendjes trekken daarom met hun familie verder naar het noorden, het ijs achterna. Op zijn zoektocht naar nieuwe vriendjes stuit Lars op een grote onderzeeboot. Hier ontmoet hij scheepshond Norbert, maar ook twee ijsbeertjes die heel graag naar huis willen. Natuurlijk helpt Lars hen op weg.

Tentoonstelling
Zaterdag 10 september wordt in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de tentoonstelling over Kleine IJsbeer geopend. Daar worden niet alleen prenten uit alle boeken getoond, maar ook schetsen en materiaal rondom de Kleine IJsbeer. Het hele weekend kunnen kinderen knutselen, meedoen aan de kleurwedstrijd en Kleine IJsbeer-spelletjes spelen. Bedenker Hans de Beer zal ijsbeertjes tekenen, terwijl de kinderen worden voorgelezen uit Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot. De tentoonstelling is te zien van 10 september t/m zondag 4 december 2011.

Kleurwedstrijd
Kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd van Kleine IJsbeer. De kleurplaat is hier te downloaden via de website van de uitgever De Vier Windstreken. Voor de winnaars zijn er mooie Kleine IJsbeer-prijzenpakketten beschikbaar. Die worden op 5 november uitgereikt in het Marinemuseum in Den Helder. Daar ligt namelijk net zo’n onderzeeboot als Hans de Beer heeft getekend in Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot.

Share

About Evi

Evliempd@live.nl'

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share