Kijken en spelen in het hoofdkantoor van Sinterklaas [verslag]

Van pepernoten tot slagroomsnoet, van My Little Pony tot Star Wars en van kleien tot monopoly spelen… Dit en meer was te beleven in het hoofdkantoor van Sinterklaas in Amsterdam.

Natuurlijk was sinterklaas er zelf niet bij, die zit nog in Spanje te wachten op de intocht 2017, op 18 november in Dokkum. Maar twee van zijn pieten waren er wel, en gelukkig ook al een heleboel strooigoed en ander lekkers, zoals fruit en chocolademunten. Zo kwamen we prima in de stemming om te kijken naar al het nieuwe speelgoed en de nieuwe gadgets en spelletjes van Hasbro die kinderen dit jaar op hun lijst kunnen zetten! En leuker nog: mijn 10-jarige tweeling mocht ook overal mee spelen!

 

Ten eerste zijn er natuurlijk de drie items van Hasbro die genomineerd zijn voor de titel Speelgoed van het Jaar 2017:

  • Play-Doh Kleuren en Vormen
  • Speak Out, Kids tegen Ouders
  • Nerf Modulus Regulator

Er zijn nog veel meer Play-Doh producten dan “Kleuren en Vormen”, wat een pakket is waarmee kinderen “kleienderwijs” kunnen leren. Er was een hele tafel met Play-Doh klei en een dame die de kinderen hielp om allerlei vrolijke creaties te maken. Ook nog leuk voor ouders!

    

Qua spellen was er ook nog meer dan alleen “Speak Out“, hoewel dit spel waarbij deelnemers een soort bitje in moeten doen voordat ze iets voorlezen van een kaart en anderen dit moeten raden, favoriet was bij mijn dochter.

 

Zelf was ik vooral gecharmeerd van de kind & ouder versie van Triviant, met een snellere spelvorm en aparte vragen voor kinderen en voor ouders. Maar ik zag dat de tweeling de ‘actieve’ spelletjes ook erg leuk vond!

  

Mijn jongste zoon vond Mario Monopoly het allerleukst: het klassieke monopolyspel, omgebouwd tot een variant waarin elementen uit de Super Mario games terug te vinden waren, zoals power-ups, Boss-fights en munten.

 

De Nerf afdeling hoeft geen uitleg denk ik. Met de modulus-serie, zoals de Modulus Regulator, kunnen kinderen eindeloos combineren en spelen. Er zijn heel wat bekertjes omver geschoten!

In de kamer waar dat gebeurde, was ook een heuse Jedi, die de kinderen de meest ‘coole’ technieken leerde met een lightsaber.

 

Behalve allerlei Star Wars producten, was ook de wereld van Marvel goed vertegenwoordigd, onder andere met nieuwe items die verwijzen naar de Thor Ragnarok film die eind oktober uitkomt.

 

Behalve ‘stoer’ voor jongens en meisjes, was er ook een afdeling “aaah”: de interactieve knuffels. Van een levensechte tijger tot schattige puppies, prachtig om te zien hoe leuk de kinderen dat vinden!

 

Andere merken die Hasbro voert en die goed vertegenwoordigd waren zijn onder andere BeyBlade en My Little Pony. Kortom: er was een heleboel te zien en vooral te spelen, de uren vlogen om!

    

Fijn dat we al een kijkje konden nemen want met het enorme aanbod aan speelgoed ieder jaar is het altijd lastig kiezen. En dan helpt het wanneer je van andere Trotse Moeders (of vaders natuurlijk) hoort hoe zij een bepaald spel of een stuk speelgoed vinden, en vooral wanneer kinderen er zelf mee aan de slag zijn geweest. Vanaf november kunnen jullie dan ook dagelijks recensies verwachten om de keuze voor de decembermaand wat eenvoudiger te maken. Wat de Hasbro speelafdeling betreft weet mijn tweeling precies wat op het verlanglijstje komt!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Leukste bordspellen voor het hele gezin

Wanneer de donkere dagen aanbreken, zitten we allemaal meer binnen dan anders. De bijzondere omstandigheden …

Share
Share