Verhalenark, een drijvende Bijbels themapark

De Ark van Noach, oftewel de Verhalenark, is het eerste drijvende Bijbels themapark in Europa. Een rond varende boot van maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed. Ontmoet Adam en Eva zonder vijgenblad, ga in gevecht met Goliath en zie natuurlijk Noach op stap met al zijn dieren.

Er zijn vele bijbelverhalen op de ark te bewonderen zoals Adam & Eva, Kain & Abel, Mozes, Noah, David & Goliath en Salomo. Als je wilt weten waar de verhalen van Jezus over gaan, dan tref je de enorme boom des levens aan die al in het paradijs stond. Als ze van deze boom aten, kon men eeuwig leven en het eeuwige leven is precies datgene waarvan het verhaal van Jezus vertelt.

Recensie
Toen ik aan mijn man vertelde dat wij naar een Bijbels themapark gingen, dacht hij dat ik een grapje maakte. Ik ben namelijk een Atheïst en heb niets met dit of elk ander geloof. Toch vind ik het wel belangrijk voor de algemene ontwikkeling van de kinderen dat ze in aanraking komen met verschillende religies en diens verhalen. Bijbelse verhalen kunnen middels de VerhalenArk spelenderwijs geleerd worden. Het is namelijk een Bijbels themapark. Vandaar dat de VerhalenArk, ook wel bekend onder de naam Ark van Noach, mij een ideale manier lijkt om Bijbelse verhalen bij te brengen aan onze kinderen.

De Ark van Noach is een ontzettend leuk themapark. Het is al een feestje om met de kinderen bij die imposante boot aan te komen en dit schip te betreden. De verhalen zelf worden allemaal verteld door middel van prachtige houten poppen. Onze kinderen kennen de Bijbelse verhalen nog niet waardoor zij de poppen ongetwijfeld anders beleven dan kinderen die deze verhalen goed kennen. Het leuke is, dat de poppen onze kinderen (van 4 jaar en 5 jaar) juist erg nieuwsgierig maakte naar deze “sprookjes”.

De Verhalenark is zeker een aanrader. Om maar een vergelijking te pakken: voor Roodkapje ga je naar het Sprookjesbos en voor de verhalen uit de bijbel ga je naar de ark. Bekijk hier de huidige ligplaats>>

Lees ook:
Bijbel voor kinderen
Om 8 uur bij de Ark
Paus wil meer kinderen met Christelijke namen

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder …