Het allerleukste voetbalboek vol verrassende feiten en weetjes [recensie]

Wie scoorde de snelste hattrick? Waar bevindt zich de oudste voetbalclub ter wereld? Wat staat er op de linkerkuit van Lionel Messi getatoeëerd? Wie is wereldrecordhouder bal in de lucht houden? De antwoorden op al deze vragen vind je in dit boek. Alle feiten en weetjes zijn verwerkt in de sprekende en leuke afbeeldingen en ook komen vragen aan de orde als: wie is er beter, Ronaldo of Messi? Welke keeper heeft de meest klemvaste handen? Hoe doe je een Cruijff-draai? 

Recensie
Onze oudste zoon heet Xavi en is daarmee eigenlijk door ons al aangewezen om iets met voetbal te gaan doen. Daar hoefden we niks extra’s voor te doen hoor, hij vond het spelletje al best leuk en toen hij op school in de pauze en ook na schooltijd veel met vriendjes balletje ging trappen op het voetbalveld, ontstond al snel de vraag of hij ook op voetbal mocht.

 

Natuurlijk mocht dat en zo is hij nu al een paar maanden heerlijk met allemaal nieuwe vriendjes aan het voetballen. Hij heeft het super naar z’n zin en je ziet hem ook al vooruit gaan en uiteraard volgt hij ook heel veel voetbal op televisie. Hij herkent alle teams, kent veel spelers uit de Eredivisie en ook de bekende voetbaltermen komen regelmatig voorbij.

Hoe leuk was dan ook zijn reactie toen dit boek Het allerleukste voetbalboek, voor zijn neus lag. “Die is absoluut zeker weten van mij mam“! We hebben samen inmiddels al aardig wat bladzijden doorgenomen en hele leuke en grappige en bijzondere feiten geleerd. Wat het boek eigenlijk het leukst maakt en daardoor ook heel goed leesbaar is voor kinderen die wat jonger zijn, is dat er veel kleur wordt gebruikt en heel veel verschillende manieren om statistieken weer te geven.

Sommige informatie is wat lastiger te verwerken, maar door de beeldende manier van vertellen, toch wel een stuk duidelijker. We hebben gezien op welke manieren er een doelpunt gevierd wordt (en ik ben benieuwd welke hij zelf gaat gebruiken bij de eerstvolgende wedstrijd waarbij hij scoort 🙂 ), we hebben gelezen wie de absolute rijkaards zijn in de professionele voetbalwereld en we hebben nog beter door wat alle armgebaren van de scheidsrechter betekenen!

 

Kortom het is een leuk en leerzaam boek, geschikt voor jong en oud, die je tussendoor even kunt pakken en wie weet helpt het je ook nog eens bij het winnen van een sportquiz of triviant!

Het allerleukste voetbalboek vol verrassende feiten en weetjes
Hardcover, 192 pagina’s, uitgeverij Kosmos
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Nintendo Switch Sports [review]

Nintendo Switch Sports is het vervolg op de ultra populaire Wii Sports en Wii Sports …