Het kind van de dag en het pesto restaurant [persoonlijke blog]

Met 4 kinderen –eentje van 7 en een drieling van 4 jaar- is het vaak best moeilijk 1 op 1 aandacht te geven. Het kind van de dag idee hebben we van een meerlingensite gehaald en is in ons gezin met veel succes in gebruik genomen.

children-403582_640Je kunt zelf invulling geven aan het principe, maar bij ons werkt het als volgt: Het het kind van de dag mag helpen in de keuken en mag mee boodschappen doen, krijgt het eerst eten opgeschept, mag zeggen op welke zender de tv gaat (of welke dvd er gekeken wordt) mag het verhaaltje voor het slapen kiezen en krijgt dus op zijn of haar dag extra aandacht en heeft ook wat tijd om met één ouder door te brengen.

Ik ben zelf vaak kwijt wie er ook maar weer kind van de dag is, maar de kinderen zelf weten het feilloos. Vals spelen lukt niet, want er is altijd wel een kind dat precies weet hoe het zit en daar ook de onweerlegbare bewijzen voor weet te leveren.

Vandaag is B (7) aan de beurt en helpt mij in de keuken. We maken lasagne en door de saus gaat zijn lievelings ingredient van het moment: rode pesto. B wil later uitvinder worden, maar wil er ook nog graag iets bij doen. Spelletjesmaker of kok. Opeens heeft hij een goed idee. Hij wordt kok in een pesto-restaurant. Op de kaart komen heel veel verschillende soorten pesto die hij zelf uit gaat vinden en hij gaat een lijst bijhouden van wie welke pesto gegeten heeft zodat de vaste klanten telkens een andere pesto kunnen proeven. We praten gezellig door over wat je allemaal in pesto kunt stoppen en de lasagne vordert gestaag. Dan komt het moment dat de saus geproefd moet worden voordat alles in de ovenschaal gaat en jawel hoor, er moet nog een klein beetje meer rode pesto in. Maar, dan is de saus ook wel perfect!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Pien

pien@hupemail.nl'
Mijn naam is Pien en ik ben trotse moeder van 4 kinderen. Zoon B is 8, en M, T en P zijn een twee-eiige drieling van 5; 2 jongens en 1 meisje. Ook hebben we nog 2 katten met de klinkende namen Postbode en Rode Gerrit. Ik ben al meer dan 10 jaar getrouwd met meneer B. en ik werk 4 dagen per week in de culturele sector.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share