De film Chef is nu uit op DVD en BluRay [recensie]

Screenshot 2015-03-28 at 12.24.51Chef kok Carl Casper (Jon Favreau) neemt plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor koken, leven en liefde.

Recensie
Wat een heerlijke film! Wil je een ontspannen avond, samen met je partner, dan moet je zeker deze film kijken. Hij duurt bijna 2 uur, maar gedurende de hele tijd voel je een soort glimlach op je gezicht. Zorg wel dat je voldoende gegeten hebt, want al die beelden van koken en eten zouden je op een idee kunnen brengen 😉

Screenshot 2015-04-06 at 23.34.17Het verhaal is heerlijk voorspelbaar. Chefkok mag niet koken wat hij zelf wil van de eigenaar van het restaurant, wordt afgekraakt door een recensent en gaat weg. Via de ex van zijn ex gaat hij, samen met de sous-chef uit het eerdere restaurant en zijn 10-jarige zoontje, die vakantie heeft, met een food-truck op weg. Uiteraard moet die helemaal opgeknapt worden.

Screenshot 2015-04-06 at 23.33.21Mooi om te zien hoe de band tussen vader en zoon is. En via de zoon, die uiteraard in een andere tijd opgroeit dan zijn vader, zien we ook de kracht van Social Media. De acteurs zijn geweldig gecast, ik heb genoten van het zoontje Percy, wat een schatje! Ook de rol van Dustin Hoffman als eigenaar van het restaurant was een verrassing, ik had hem al een tijdje niet meer in een nieuwe film gezien en hij is gewoon erg goed, ook in deze rol.

De film ‘Chef‘ werkt naar een voorspelbaar happy end toe, maar je hoeft niet te wachten tot de laatste scènes om je ‘happy’ te voelen. Deze film is met recht een ‘feel good movie’ te noemen. Heerlijke muziek ook. Ik heb gewoon een enorm ontspannen avond gehad, samen met mijn man, en ik heb ook weer zin om eens uitgebreid te gaan koken!

Chef
Bekijk op bol.comRegie: Jon Favreau
Acteurs: Dustin Hoffman, John Leguizamo & Jon Favreau
DVD, 115 minuten, Sony Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

Chef is er ook in een Blu Ray versie, deze kun je hier bestellen >>>>

Screenshot 2015-04-06 at 23.33.45

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …