Koen Kampioen: Goud op Aruba

koen kampioen goud op arubaKoen Kampioen gaat naar Aruba! Hij en Niels mogen daar ­meedoen aan een internationaal jeugdtoernooi. De vrienden komen in een gastgezin terecht en worden goede vrienden met Rayson. Tijdens een uitstapje naar de ruïnes van oude goudmijnen doet Koen een grote ontdekking: hij vindt goud! Koen voelt zich meteen schatrijk en wil de oma van Rayson helpen om nog een keertje naar Nederland te kunnen gaan. Maar dan blijkt alles toch anders te lopen dan hij verwacht…

Recensie:
Koen Kampioen: Goud op Aruba is een leesboek voor echte voetbalfans. Voor ons is dit onze eerste kennismaking met de serie Koen Kampioen, maar er zijn inmiddels al heel wat boeken uitgebracht in deze serie. Goud op Aruba is een boek uit de serie voor kinderen vanaf negen jaar.

Koen Kampioen

Het verhaal begint direct met een paar woorden Papiaments. Koen heeft ook geen idee wat zijn buurmeisje nu voor iets vreemds zegt. Renske legt uit dat haar vader binnenkort naar Aruba gaat en daarom oefent op het Papiaments, één van de talen die daar wordt gesproken.Screenshot 2015-03-20 at 22.11.21

We komen ook direct te weten dat de vader van Renske voetbalmakelaar is, een gegeven wat ongetwijfeld al in eerdere boeken ook bekend was. Het is voor ons dus prettig dat we niet het gevoel hebben dat we belangrijke informatie missen. We hebben het hele verhaal goed kunnen volgen en zowel mijn dochter als ik hadden niet het idee dat we iets misten in het verhaal.

Zoals de titel al doet vermoeden is de vader van Renske niet de enige die naar Aruba gaat. Koen mag met zijn voetbalclub voetballen op een jeugdtoernooi op Aruba. De kennismaking met Aruba blijkt toch even wennen te zijn. Het is er natuurlijk een stuk warmer op Aruba, maar ook het land ziet er zelf heel anders uit. Tijdens hun verblijf logeert het voetbalteam in een gastgezinnen krijgen zo een duidelijk beeld van het leven op Aruba.

Koen Kampioen (3)
Het verhaal krijgt opeens een andere wending wanneer Koen toevallig een stukje goud vindt. Maar dat betekent zeker niet dat het voetballen minder belangrijk wordt. Want ook op dat gebied vinden onverwachte veranderingen plaats…

Voetballiefhebbers zullen genieten van dit echte voetbalboek, waar ook de nodige spanning in is verwerkt.

Koen Kampioen:  Goud op Aruba – Fred Diks
Bekijk op bol.comZelf lezen, hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het …