Zentangle

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-16Leef je uit op papier met zentangles! Tangle staat voor een wirwar aan lijnen tekenen en kleuren, zonder complexe technieken, maar juist om zen te worden.
Zentangle is een vorm van creatieve meditatie, waarvoor je niet hoeft te kunnen tekenen.
Dit boek bevat 100 zentangles die stuk voor stuk beginnen met een simpele basisvorm, zoals regendruppel, piramidevorm of bloemmotief. Nadat de basisvorm op papier staat, volgen vele variaties om de vorm in te tekenen met lijnen en vervolgens in te kleuren. Ervaring is helemaal niet nodig! Er bestaat geen goed of fout, enkel een rustgevend effect. Volg de oefeningen in het boek en je zult zien dat het zentanglen vanzelf gaat. ‘Teken, kleur en ontspan’ is het motto.

Recensie
Kortgeleden heb ik voor de eerste keer kennis gemaakt met het fenomeen Zentangle. Het was een nieuwe ervaring, die heel positief is uitgevallen.

Waar ik zo blij mee ben, is, dat dit zo rustgevend is. Zelf houd ik er van om de controle te houden, maar dat hoeft hier helemaal niet bij. Alles is goed.

Ik moest er wel even voor gaan zitten om op te starten, maar kreeg er al doende steeds meer plezier in. Het is ook echt een eigen kaart geworden. Wel heb ik gebruik gemaakt van sommige motieven uit het boek.

Ik ga hier nog meer mee aan de slag. De rust, de ontspanning en het resultaat moedigen mij behoorlijk aan. Ik ben blij dat ik dit heb mogen ervaren.

Het begin:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-11
Stukje verder:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Nog meer:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-12

Het wordt steeds leuker:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Het wordt ook steeds mooier:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-15

Het materiaal:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Hier zie je een voorbeeld dat ik uit het boek heb gehaald:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Nog iets uit het boek:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Nog een voorbeeld dat ik gebruikt heb:

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-9

En dan is het klaar.

zentangle-recensie-copyright-trotse-moeders-1
Een verrassend resultaat. Het is erg leuk om te doen!

Zentangle – Jane Marbaix
Paperback, 112 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

About Adrie Frijters

adrie.frijters@gmail.com'
Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …