Kleine Hugo

Kleine Hugo woont met zijn papa en mama en broertje en zusjes in een gezellig muizenhol. Elke dag staat de familie op, wast zich, eet en drinkt en maakt een leuk uitstapje. Maar vandaag gaat er iets mis! Kleine Hugo verliest zijn bril en ziet daardoor niet waar iedereen naar toe gaat. Helemaal alleen dwaalt hij rond op de boerderij. Gelukkig zijn er veel aardige dieren die Hugo willen helpen om zijn familie terug te vinden.

Recensie:
Kleine Hugo doet dingen die je kind zelf ook dagelijks doet. Hij gaat zich wassen, eten, drinken. Dit maakt het verhaal erg  herkenbaar voor je kind.

Kleine Hugo maakt een leuk uitstapje, maar dan verliest hij zijn bril. Omdat hij zijn bril niet meer opheeft raakt hij zijn familie kwijt. Gelukkig komt hij zijn vriendjes van de boerderij tegen. Samen gaan ze op zoek naar zijn huis en familie.

Het boek bevat weinig tekst en de tekeningen zijn mooi. Wat ik zelf echt leuk  aan het prentenboek vind zijn de afbeeldingen van echte voorwerpen die tussen de tekeningen staan. Bijvoorbeeld;  als papa naar zijn werk gaat staat er een foto van een bruine boterham. Erg leuk!

Kleine Hugo – Marjolein Varekamp.
Hardcover, prentenboek, 32 pagina’s, uitgeverij van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share