Trivial Pursuit Live! 2 [recensie]

Trivial Pursuit Live! 2 is de nieuwe game installatie van het populaire quiz spel Trivial Pursuit. In deze recensie gaan we kijken naar alles van het spel om te kijken of het het waard is om te kopen.

Wat is Trivial Pursuit Live 2

Samengevat is Trivial Pursuit een quiz spel. Er zijn 6 verschillende type vragen: Geografie, geschiedenis, entertainment, wetenschap & natuur, kunst & literatuur en sports & hobby. Vaak je is doel om een cirkel gemaakt uit 6 partjes vol te krijgen door genoeg vragen van de verschillende vragen goed te hebben.

Downloadcode

Voor de downloadcode van Trivial Pursuit Live 2 voor Nintendo Switch, klik hier >>>>

Hoe speel je Trivial Pursuit Live 2

Er zijn verschillende manieren om te spelen. Je kan spelen tegen bots, of tegen vrienden of familie. Dit kan met 4 spelers tegelijkertijd. Ook kan je 2 v 2 doen waar er twee teams van twee zijn. Ook kan je online spelen tegen andere mensen. Daar is het alleen maar ieder voor zich. Je kan elke keer kiezen uit 3 rondes, die ongeveer 20 minuten duren. En 5 rondes, die ongeveer 30 minuten duren.

In Trivial Pursuit is je doel ook 6 partjes behalen. Dit hoeven niet allemaal verschillende te zijn. Wie er het eerst 6 heeft heeft gewonnen. Partjes krijg je door punten te krijgen, die je weer krijgt door vragen goed te hebben. Als op het einde van het spel niemand 6 partjes heeft komen er steeds vragen van een random categorie. Als je de vraag uit hebt lig je er uit. Wie er het langst in blijft krijgt 1 partje erbij. Dit blijft doorgaan tot dat iemand 6 partjes heeft.

Elke ronde is er ook iets extra’s wat er gebeurd. Er zijn eigenlijk verschillende manieren van rondes die steeds random gekozen worden.

Verschillende vormen binnen Trivial Pursuit Live 2

Quickstarter:
Waar je gewoon een meerkeuzevraag moet beantwoorden.

Switchagories:
Iedereen mag 1 voor 1 een categorie kiezen. Heb je de vraag goed en heb je de categorie gekozen krijg je extra punten.

Close Call:
Een voor een mag iedereen kiezen uit 5 antwoorden. Wie het meest in de buurt zit krijgt meer punten.

Close Call Blitz:
Hetzelfde als Close Call behalve dat iedereen tegelijkertijd mag kiezen.

Grab Bag:
Bij elke vraag zitten er 8 correcte en 8 incorrecte vragen. Als je een incorrect antwoord kiest lig je eruit tot de volgende vraag. Elke keer gaan er meer vragen weg.

Grab Bag Blitz:
Hetzelfde als Grab Bag behalve dat iedereen tegelijk mag kiezen.

Alle informatie is ook makkelijk terug te vinden in de instellingen. Hierdoor kan iedereen makkelijk de regels doorlezen en zo snel mogelijk beginnen.

Mening

Wat vind ik van het spel? Ik vind het een leuk spel. Ik vind quizes altijd wel leuk (Ook al ben ik er niet zo goed in) Dus hiermee kan ik altijd makkelijk spelen als ik daar zin in heb. Hoewel het altijd hetzelfde idee is, is dat niet heel erg omdat er altijd wel nieuwe vragen zijn. In de instellingen kan je ook de moeilijkheid veranderen. Hierdoor kan iedereen makkelijk meedoen met het spel. Het is ook wel fijn dat je tegen computers kan spelen. Het enige vervelende is dat ze soms voorspelbaar zijn, je kan soms al weten dat je een vraag goed of fout hebt door te kijken naar de antwoorden van de computers.

Ik vind het een leuk spel, ik denk niet dat het voor iedereen is. Niet iedereen houdt van quizes. Maar als je houdt van quizzes of je zoekt een spel om met je vrienden of familie te doen, is dit zeker een aanrader.

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …