Maand van het Groene Hart

Van 17 maart 2012 t/m 30 april 2012 wordt weer het jaarlijkse Maand van het Groene Hart gehouden. Er zullen in deze maand meer dan 140 activiteiten en evenementen gehouden worden. De achterliggende gedachte voor deze speciale maand is dat het Groene Hart aan de eigen bewoners, de Nederlandse toerist en de recreant te laten zien dat het Groene Hart heel veel te bieden heeft.

Voor ieder wat wils is dan ook het motto van de Maand van het Groene Hart. Er zullen actieve, sportieve, culinaire en culturele activiteiten zijn. Maar er zullen ook evenementen zijn waarin de natuur een centrale plaats in neemt. Evenementen die laten zien dat het Groene Hart echt puur Hollands is.

Joop Zoetemelk Classic Toertocht
Op 17 maart zal om 09.30u het startschot gegeven worden voor de Joop Zoetemelk Classic Toertocht, welke door het Groene Hart zal gaan. Deelnemers kunnen hier kiezen uit 5 verschillende routes. De afstanden die gereden kunnen worden zijn; 150km, 100km, 75km, 50km en 25km. Inschrijven kan vooraf, maar kan ook op de dag zelf.

VW Kever rijden door het Groene Hart
Vanaf 2 april is er de mogelijkheid om in een authentieke VW Kever te toeren door het Groene Hart van Nederland. Keveruitje.nl biedt een ‘keverprogramma’ aan voor groepen die vanuit Bodegraven een interactieve middag organiseren. Het programma bestaat niet alleen uit het rijden in de kevers, maar bestaat ook uit diverse spelonderdelen. Met behulp van diverse navigatiesystemen kan de route gereden worden. De route voert over smalle wegen, kleine bruggetjes en door het mooie Hollandse landschap. Men kan kiezen uit een programma voor een hele of een halve dag. Groepen vanaf 12 personen kunnen aan dit evenement meedoen. Naast VW Kever rijden, kan men ook met een buggyrally meedoen. Deze buggyrally is te boeken vanaf 8 personen.

Paasbrunches op 7 & 9 april
Diverse aanbieders in het Groene Hart houden op 7 en 9 april een speciale paasbrunch. Vaak in combinatie met andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een historische paasbrunch in het Archeon, een culinaire paasbrunch bij Avifauna of een paasbrunch bij Kameryck, terwijl de kinderen zich vermaken op de kinderboerderij.

Dit en nog veel meer activiteiten zullen in de Maand van het Groene Hart gehouden worden. Het Groene Hart is een uniek natuurgebied in de randstad. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit alles zorgt ervoor dat men hier heerlijk kan wandelen, fietsen en varen. Voor meer informatie over het Groene Hart, klik hier

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.