#LeesMetPeppa

De komende tijd zul je regelmatig de hashtag #LeesMetPeppa tegenkomen. Die is namelijk gekoppeld aan een heleboel leuke boeken om aan de allerkleinsten voor te lezen èn aan tips over hoe je voorlezen in je dagelijkse routine kunt opnemen, ook wanneer je het druk hebt!

Peppa
Peppa is een lief klein varkentje dat samenwoont met haar jongere broer George, Mamma Big en Pappa Big. Peppa laat alledaagse situaties zien die kleine kinderen erg bekend voorkomen. Peppa’s favoriete bezigheden zijn spelletjes spelen, verkleden, dagjes uit en springen in modderige plassen. Haar avonturen eindigen altijd met een luid gelach!

Taalontwikkeling
Ik denk dat de meeste Trotse Moeders (en Trotse Vaders) wel weten hoe belangrijk het is voor de taalontwikkeling van hun kind(eren) dat er al begonnen wordt met voorlezen wanneer de kinderen nog erg jong zijn. En het is nog gezellig ook!

Knus
Lekker met je kind op schoot of tegen je aan, samen in een boekje kijken. Dingen benoemen, voorlezen. Heerlijk! Nu mijn kinderen groot zijn, is dat een van de dingen die ik echt mis.

Herkenbaar
Voor kinderen van 2-5 jaar zijn er een heleboel boeken van Peppa. De beleveniswereld van dit vrolijke biggetje en haar familie en vrienden spreekt erg aan op deze leeftijd en de situaties waarin Peppa belandt, zullen herkenbaar zijn voor de dreumesen, peuters en kleuters. Naar opa en oma gaan, buiten spelen, een lievelingsknuffel hebben…. Dat soort “avonturen” staan in de boeken van Peppa, vergezeld van vrolijke tekeningen. Kijk maar hoeveel leuke boeken er van Peppa zijn!

#LeesMetPeppa
Vanaf 16 november 2020 zal er onder het motto #LeesMetPeppa extra aandacht besteed worden aan lezen met de allerkleinsten. En er zullen veel leuke boeken beschikbaar zijn en komen om dat te kunnen doen! Doe dus gezellig mee met je kind(eren) aan #LeesMetPeppa!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share