boek met cd

Zingen op de achterbank (met CD)

Deel 3 in de serie Zingen op de achterbank bevat weer veel vrolijke en sfeervolle liedjes van de kleurrijke theaterband Samba Salad. Met een aantal verrassende liedteksten uit de pen van hun vrienden, de kinderboekenschrijver Theo Olthuis en Sjoerd Kuyper!

Een feestelijke bundel voor grote en kleine kinderen en een swingende cd met muziek uit de hele wereld.  Zeer geschikt voor kinderfeestjes (inclusief leuke karaoke nummers), voor in de auto, in de klas of op het strand.

Recensie
Het leuke van Zingen op de achterbank vind ik dat alle liedjes niet alleen op de cd staan, maar de teksten ervan ook in het boek. Zo heb je dubbel plezier van Zingen op de achterbank. Mijn kinderen van 2 en 4 jaar dansen vooral mee op de muziek. Maar twee nichtjes van me ( 7 en 8 jaar), pakten echt het boek erbij om zo mee te kunnen zingen. De meeste liedjes kenden ze nog niet. Dus extra handig om de teksten erbij te hebben.  Omdat mijn nichtjes er nu toch waren, heb ik gelijk maar hun mening gevraagd over het boek en de liedjes. De liedjes waren cool, want het was niet van die slome muziek. En ze vonden het erg leuk dat de liedjes in het boek staan.

Al snel hadden ze een liedje gevonden die het allerleukste was “De piemelgniep”. Giechelen, giechelen en nog eens giechelen, deden ze om dit lied. Het liedje werd een paar keer achterelkaar afgespeeld en luidkeels meegezongen. Maar hun moeder was er niet echt blij mee, dus mochten ze dat liedje niet meer zingen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik me dat best kan voorstellen. Waar het liedje dan over gaat? Over een piemelgniep die in het water zwemt. Jongetjes kunnen daarom maar beter op hun rug zwemmen. Want de piemelgniep heeft honger en geeft nooit iets terug.

De overige liedjes bevatten gelukkig niet van die rare teksten. Eigenlijk jammer dat dit lied erbij zit, want door dit lied heeft de cd toch een beetje negatieve bijsmaak. Terwijl de overige liedjes juist erg leuk en swingend zijn. Zingen op de achterbank 3 is een erg leuke cd om in huis te hebben. Vlotte muziek en de diverse stijlen zorgen voor een cd vol met afwisseling.

Zingen op de achterbank 3 – Herman Link & Rita Iny
Kinderboek met CD, hardcover, 43 pagina’s, The house of books

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Veilig vervoer van kinderen met kinderzitjes

Met zoveel verschillende types van kinderzitjes beschikbaar kan de keuze wel eens lastig zijn. In …