Goed gebekt – Communicatie van dieren

De reeks Dieren met superkrachten laat zien dat superhelden niet alleen in stripboeken en films voorkomen. Ze zijn overal in de natuur te vinden! Dieren gebruiken vaak allerlei trucs om met elkaar te communiceren. In de uitgave Goed gebekt – Communicatie van Dieren kunnen kinderen ontdekken welke dieren op een verrassende manier signalen versturen en ontvangen.

De serie Dieren met Superkrachten hebben het Lees Mij!-logo. Deze boeken zijn speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen. De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met eenvoudig woordgebruik en hebben een speelse vormgeving. De fraaie, kleurrijke illustraties verlevendigen de pagina’s. Elk boek behandelt één onderwerp op kernachtige wijze. Moeilijke woorden zijn vet gedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd.

Recensie
Grote letters en éénvoudig  woordgebruik, dat is wat direct opvalt bij het openslaan van dit boek.  Net zoals de schitterende dierenfoto’s die een lust zijn voor het oog. Op een leuke en speelse manier leren kinderen van alles over de communicatie tussen de dieren. Zo leren kinderen dat mieren met elkaar communiceren door elkaar aan te raken met hun voelsprieten en dat bijen een ‘dansje’ doen  zodra ze nectar hebben gevonden. Dit ‘dansje’ heeft de vorm van een 8. Omdat er toch nog wel een paar moeilijke woorden in dit boek staan, zijn deze vet gedrukt. De betekenis van deze woorden, staan achter in het boek vermeld.

Mijn zoon vind van 7 jaar vind dit boek erg leuk. Het is erg leuk om te weten hoe dieren met elkaar communiceren. Vooral als dit gecombineerd is met prachtige foto’s. Goed gebekt – Communicatie van Dieren is dan ook een heel en leerzaam boek. Geschikt voor iedereen die van de natuur houdt en voor kinderen die willen weten hoe dieren met elkaar communiceren.

Goed Gebekt – Communicatie van Dieren – John Townsend
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, NBD Bibilon

Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …