Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2014 met haar boek “Klem”

Screenshot 2014-05-22 at 20.34.48Tienduizenden scholieren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar lezen voor de Jonge Jury tussen half augustus en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit het jaar ervoor en brengen een stem uit op hun favoriete titels. Screenshot 2014-05-22 at 20.37.24De vijf boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Het boek met de meeste stemmen wint.

Klem ontving de meeste stemmen en daarmee won Mel Wallis de Vries de Prijs van de Jonge Jury.

Mel Wallis de Vries schrijft spannende jeugdthrillers. Ze gaan over gewone jongeren, vaak meisjes, die door een verkeerde beslissing of door foute contacten slachtoffer worden van een misdadiger. Klem gaat over een schoolreisje naar Vlieland dat volledig uit de hand loopt: één van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Mel Wallis de Vries won met het boek Vals in 2012 ook de Prijs van de Jonge Jury. Lees hier onze recensie van Vals.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share