Brandschoon

Screenshot 2014-03-11 at 20.09.45Amber weet meer dan ze toegeeft, zelfs aan zichzelf. Ze weet dat ze niet meer kan slapen sinds iemand haar beste vriendin vermoord heeft door haar huis in brand te steken. Ze weet dat het niet normaal is als vier van je familieleden twee dagen verdwijnen, zonder aankondiging of bericht, en vervolgens al zeven jaar doen alsof dat nooit is gebeurd. En ze weet dat diep in haar geheugen de waarheid verborgen ligt over de gebeurtenissen van toen. Met behulp van een hypnotherapeute gaat ze op zoek naar antwoorden. Maar voor een brandschoon geweten moet je soms een hoge prijs betalen…

Recensie:
Hoewel ik wel van een spannende thriller houd, kende ik de boeken van Sophie Hannah nog niet. Ik was dan ook erg nieuwsgierig toen ik het boek Brandschoon in handen kreeg. Benieuwd naar het verhaal begon ik direct met lezen. Al snel zat ik verwikkeld in het verhaal en was ik druk aan het bedenken hoe alle gebeurtenissen nu in elkaar zaten.

brandschoon fotoHet gaat hier om een psychologische thriller en doordat het verhaal uit diverse opzichten is verteld, moet je ook echt goed je gedachten erbij hebben. Amber, een vrouw die geen oog meer dicht doet sinds de moord op een vriendin van haar. Een mysterie van jaren geleden dat opeens opgerakeld wordt, omdat niemand tot op de dag van vandaag schijnt te weten wat er is precies heeft plaatst gevonden jaren geleden.

Ik lees graag ’s avonds in bed nog en dat is met dit genre altijd wel een risico… Je blijft al snel doorlezen omdat het zo spannend is. Toch merkte ik bij dit boek dat ik af en toe het – ondanks de spanning – het toch maar aan de kant legde. Reden? De verschillende karakters en gebeurtenissen die uit verschillende invalshoeken werd belicht zijn dusdanig ingenieus verspringend dat je echt helder moet zijn om het te volgen.

Met ruim vierhonderd pagina’s heeft dit boek mij behoorlijk in de greep gehouden. Het is geen bloedstollend verhaal, maar de psychologische kijk op de zaken zorgen toch dat het boek je in zijn greep heeft. Ik heb me tijdens het lezen geen moment verveelt. Steeds als ik dacht dat ik wist wie de moord om zijn of haar geweten had, gebeurde er wel iets waardoor mijn theorie in duigen viel. Heerlijk boek waarin je blijft lezen totdat je weet hoe het zit. En dat is ook pas het moment dat het boek ook daadwerkelijk uit is…

Brandschoon – Sophie Hannah
Literaire thrillers, 446 pagina’s, De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een stil geloof in engelen – literaire thriller

De woorden ‘literaire thriller‘ zie je regelmatig op boeken staan. En vaak zijn het prima …

Share
Share