Stamppot Sushi-style [recept]

Als Trotse Moeder moet je vaak creatief zijn om je kinderen iedere dag gezond te laten eten. Maar wanneer je dan met je kinderen uit eten gaat, staat er op een gemiddeld kindermenu friet-met-een-snack of pannenkoeken…..

Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Sligro:
Het oordeel van ouders over het huidige aanbod kindermenu’s is niet mals; zo vindt 70 procent de menu’s over het algemeen niet gezond, vindt 42 procent dat het voor de kinderen vaak te lang duurt voordat het eten wordt geserveerd en vindt 24 procent de menu’s er niet aantrekkelijk uitzien.

Sligro wil daar verandering in brengen en heeft een speciale website gemaakt met tips, informatie en recepten. Enkele van die recepten wil ik graag met jullie delen omdat deze niet alleen geschikt zijn voor restaurants, maar ook voor thuis!

Stamppotje

Nodig (voor 4 personen)
400 gram kruimige aardappels
1 grote winterwortel
scheutje melk
klontje roomboter
400 gram half-om-half gehakt
1 ei
1 eetl. paneermeel
6 grote bladeren spitskool
2 eetl. mayonaise
1 theel. mosterd
scheutje gembersiroop

Bereiding:
Schil de aardappels en de winterwortel, snijd in stukken en zet op in een pan met water. Voeg eventueel een klein snufje zout toe. Kook volledig gaar, giet af en plaats even terug op het vuur, zodat het teveel aan vocht kan verdampen.

Verwarm de melk met de roomboter, voeg toe aan de aardappels en stamp tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Houd apart.

Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en kruid eventueel lichtjes naar eigen inzicht. Bijvoorbeeld met een snufje kerriepoeder.

Leg 3 lagen met plastic folie over elkaar op de werkbank, verdeel het gehakt er in het midden over en rol op tot een strakke ronde worst. Knoop de uiteindes dicht en leg de worst in een pan met water. Verwarm tot 100°C en laat 15 minuten wellen en nèt gaar worden.

Blancheer de spitskoolbladeren in ruim kokend water, spoel direct koud en dep vervolgens goed droog.

Leg opnieuw 3 laagjes plastic folie op de werkbank en maak een rechthoek op de folie van de spitskoolbladeren. Smeer er de stamppot over uit. Haal het gehakt uit de folie, laat uitlekken en leg in het midden van de stamppot.

Rol het geheel met behulp van de folie op tot een mooie rol. Knoop de uiteindes dicht en leg in een pan met water van 100°C. Laat in ongeveer 10 minuten goed warm worden. De rollen kun je natuurlijk voorbereiden en à la minute opwarmen in heet water of in de steamer.

Meng de mayonaise met de mosterd en de gembersiroop. Snijd plakjes van de sushirol, verwijder de folie en presenteer met eetstokjes en de mayonaise als echte sushi. Feestelijk èn lekker!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share