Netjes wachten in de rij

Vijftig dieren staan te wachten in een lange rij, keurig opgesteld van klein naar groot. De een staart rustig voor zich uit, de ander vindt het best moeilijk om netjes in de rij te staan. Er wordt geduwd en getrokken, gepest en gekletst. Sommige doen een spelletje, andere een wedstrijdje. De zebra wordt een beetje zenuwachtig, want hij is tussen de leeuw en de tijger terechtgekomen. En het schaap wordt steeds dichter tegen de wolf aangeduwd…

Maar gelukkig wachten ze niet voor niets! Het einde is zo spectaculair dat alle dieren met plezier opnieuw aansluiten in de rij.

Recensie
Origineel en boeiend, dat is Netjes wachten in de rij zeker! Wie had verwacht dat er zoveel kan gebeuren, in een rij vol met wachtende dieren? De één doet nog gekker dan de ander, er is van alles te beleven in deze lange rij. Een vogel houdt de hele rij goed in de gaten, en corrigeert de dieren, daar waar nodig is. Onder alle dieren staat een nummer, welke aangeeft de hoeveelste ze zijn in de rij. Met daarbij geschreven welk dier het is. Zo leren kinderen o.a. ook nog wat een wombat, orang-oetan, wasbeer en koala voor dieren zijn.

Mijn kinderen van 2 jaar en 4 jaar vinden dit boek allebei erg leuk. De oudste zat helemaal in het verhaal, en vroeg zich af waarom ze nou in zo’n lange rij stonden. En toen duidelijk werd, waarom ze zolang stonden te wachten, vond hij het ontzettend leuk! Dat wou hij ook wel eens doen… (een ritje op de rug van een walvis maken). De jongste vind het vooral erg leuk om alle dieren aan te wijzen.

Netjes wachten in de rij is grappig om voor te lezen, maar ook een ideaal aanwijsboek voor kinderen die van dieren houden. Met aan het eind een spectaculaire uitklappagina waarop alle dieren terug te vinden zijn. Dit boek is een absolute aanrader!

Netjes wachten in de rij – Tomoko Ohmura
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Jij en ik en mijn rode fiets
Je billen zijn van jou
Het vervelende varken

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share