Meisjes en hakken

glitterschoenEr is iets waar meisjes kennelijk ook jong van dromen… Schoenen met hakken! De liefde voor mooie kleding zat er al vroeg in bij mijn dochter. Tijdschriften werden enthousiast doorgebladerd en alle leuke jurkjes, truitjes en broeken werden onder mijn aandacht gebracht. Ook schoenen passeerden de revue… Gek genoeg waren dat altijd exemplaren met hakken. En nee, dan heb ik het niet over een bescheiden hakje, maar echte killer heels. Haar credo: hoe hoger, hoe mooier!

Grappig, want die torenhoge hakken kom je bij mij in de kast niet tegen, dus de fascinatie heft niets te maken met mama nadoen. Al snel kreeg ik door dat de meeste meisjes deze hakkenliefde hebben. Zal toch wel een genetisch dingetje zijn dan. Al kan ik mij niet herinneren dat ik als kind ook dol was op hoge hakken. Misschien toch nog eens aan mij moeder vragen…

Mijn dame heeft er even op moeten wachten, maar vooruit… Met een feestelijke dag voor de boeg mocht ze – op haar zevende – toch voor het eerst chique schoentjes uitzoeken en natuurlijk moest dat een exemplaar zijn met hakken. De kinderschoenen stonden achterin de winkel, wat tot gevolg had dat wij door het pad met damesschoenen moesten. Niet zo maar een stelling met schoenen, nee, de pumps stonden prachtig in de stellage waar wij langs liepen. Nou ja, mama liep er langs…

Halverwege was mijn dochter blijven staan. “Wauw…” hoorde ik verlekkerd zuchten. Haar oog viel al snel op een gigantisch paar (en ja, dan heb ik het vooral over de hakken). “Mama… hebben ze die ook in mijn maat?” De teleurstelling droop van haar gezicht af toen ik haar duidelijk maakte dat ze dat soort hakken niet in haar maat hadden.Uiteindelijk was ze toch erg tevreden met haar nieuwe schoenen. De hakjes waren haar eigenlijk nog wat te laag, maar de glitters maakten veel goed. De dag dat ze de schoentjes eindelijk mocht dragen, heeft ze de hele dag er op gelopen, zonder klagen over het draagcomfort. Je begrijpt, elke feestelijke gelegenheid wordt vandaag de dag omgedoopt tot “hakke-schoenen-dag.”

hakkeschoentjesTja, dat in je achterhoofd hebbende, wat doe je dan als je bij de kringloop schattige schoenen tegen komt. Mooie schoenen met hakken, nog wat hoger dan haar feestelijke exemplaren? Juist, die neem je dan maar mee naar huis. De verkleedkist is een setje schoenen rijker, al komen ze er vaak uit. Met enige regelmaat loopt mijn dochter hier op elegante wijze door het huis. Al was dat niet het eerste wat ze deed… Dat was namelijk meten hoe lang de hakken wel niet waren!

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share