Avonturen op school (deel 1)

Dit is een meegroeiboek. Beleef samen met juf Sien en haar tien leerlingen leuke avonturen van september tot december. En groei mee van AVI 1 tot AVI 2.

het is zo-ver.

het is feest in de klas.

de boom glimt.

de pakjes liggen in de mand.

en de tien van juf sien

zien er op hun best uit.

wat is het leuk!

De verhalen in het eerste deel van deze meegroeibundel gaan over grappige, dagelijkse situaties op school en in de klas. En de avonturen van de tien van juf Sien gaan verder in deel twee (AVI 3 toto AVI 4).

Recensie
In dit boek staan tien verschillende verhalen over juf Sien en haar tien leerlingen. Hoewel zo’n kleine klas niet echt herkenbaar zal voor de kinderen, schept het wel duidelijkheid in de verhalen. Door het aantal kinderen te beperken, blijft het verhaal overzichtelijk.

Op de eerste bladzijde zie je een tekening van alle gezichten met de namen erbij. Daarna volgen eerst vijf verhaaltjes op het AVI 1 niveau. Leestekens worden al wel gebruikt, maar hoofdletters bijvoorbeeld niet. De verhalen bestaan uit korte zinnetjes en steeds kleine stukjes. Na een drie of vier regels is er een witregel geplaatst, zodat het door de blokken die je krijgt het overzichtelijk blijft. Woorden van twee lettergrepen worden geschreven met een afbreekstreepje, zodat de lettergrepen duidelijk wordt en het lezen eenvoudig is.

Daarna volgen vijf verhalen op het niveau van AVI 2. Prettig is dat op de beginpagina van elk verhaaltje staat aangegeven in een gekleurd vakje welk niveau het is.

Alle verhalen beschrijven situaties die kinderen kunnen herkennen van school en dat maakt het boek heel gangbaar om te lezen. Natuurlijk zit er ook hier en daar wat kattenkwaad of gekheid tussen, zodat de verhalen ook echt leuk zijn om te lezen. Doordat de personages in de verhalen steeds hetzelfde blijven, leer je ze als kind echt een beetje kennen en wanneer er iets geks gebeurt in een verhaal, worden ze automatisch nieuwsgierig naar het volgende. Leuk boek voor de beginnende lezers!

Avonturen op school – Ann Lootens & Tineke Meirink
Kinderboek, hardcover, 71 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Toy story 3
Het vervelende varken
Fiep in vogelvlucht

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …