Het graf is leeg – Prentenbijbelboekje met DVD

Screenshot 2014-04-17 at 18.48.54Het graf is leeg is een fraai vormgegeven prentenboekje rondom het thema Pasen. Dit verhaal is eerder afgebeeld in de Prentenbijbel. Voor de uitgave van dit prentenboekje werden extra illustraties aan de oorspronkelijke illustraties toegevoegd. Dit verhaal is tot leven gebracht in het animatiefilmpje van ca. 4 minuten, dat op een dvd voor in het boekje is bevestigd.

Recensie

Het Paasverhaal… Hoewel wij als gezin niet naar de kerk gaan, ben ik wel christelijk opgevoed en ik weet nog dat ik als 6-jarige, destijds in de eerste klas, helemaal overstuur was van het Paasverhaal. Screenshot 2014-04-17 at 18.50.55Gruwelijk, dat aan het kruis nagelen en sterven. En onbegrijpelijk dat er drie dagen later dan gevierd wordt dat Jezus leeft.

Nu heb ik zelf kinderen en sta ik voor de uitdaging om op een kindvriendelijke manier iets over het Paasverhaal te vertellen. Screenshot 2014-04-17 at 18.50.36Niet om ze mijn geloof of dat van mijn man op te dringen, maar om ze te vertellen wat veel mensen vieren, wanneer het Paasfeest is.

Het boekje “Het graf is leeg” is daarbij een grote hulp. In grote lijnen wordt het verhaal van Pasen verteld. Van het verraad door Judas tot het lege graf. Veel details zijn weggelaten waardoor een eenvoudige versie over blijft die in korte zinnen goed verwoord is in dit kleine boekje.Screenshot 2014-04-17 at 18.50.26

Bij het boekje zit een DVD waarin hetzelfde verhaal wordt verteld, maar waarin de tekeningen in een geanimeerd verhaal zijn verwerkt. Mooi gedaan, met subtielere nuances dan in het boek alleen. Zo zie je Judas schuldbewust weglopen wanneer Jezus gevangen genomen wordt. Op deze manier voegt de DVD echt iets toe aan het boekje.

Het graf is leeg
Prentenbijbelboekje
Bestel het boekje hier >>>>

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …