Ravensburg gezelschapsspel Make n break

Ravensburger ‘Make ’n Break’ eenvoudig maar zenuwslopend gezinsspel

Ravensburg gezelschapsspel Make n breakMake n Break‘ is een spel van Ravensburger en al wat langer op de markt. Het is een eenvoudig gezelschapsspel waarbij iedereen individueel, op de vingers gekeken door de medespelers, tegen de klok (een soort kookwekker) moet spelen door zo veel mogelijk eenvoudige en ingewikkelde bouwwerken te maken met behulp van 10 gekleurde bouwblokken. Hoe meer bouwwerken binnen de tijd, hoe meer punten.

Zowel de lengte van de ter beschikking gekregen tijd als de opdrachten worden steeds door het toeval bepaald. De tijdlengte door een dobbelsteen, de opdrachten doordat deze op kaarten in een gedekte stock steeds moet worden omgedraaid. Het gaat hier dus niet alleen om de handigheid van het nabouwen, maar ook om de domme pech van veel of weinig tijd en om het geluk van snel te bouwen voorbeelden om te draaien.

Bij het spelen zie dat het fanatisme om tegen de klok waarvan het onduidelijk is hoe lang hij nog loopt te bouwen, af te breken en de volgende te bouwen. Hoe sneller je wilt bouwen, hoe eerder je in de vorm of kleur fouten maakt, waar je medespelers je graag en luidruchtig op wil wijzen, dat maakt het spel, ondanks de uiterst eenvoudige regels zenuwslopend. Bij het spelen met kinderen moet je rekening houden dat ook als je jong bent je al gauw kunt meespelen, maar dat het vermogen om van plaatsje te bouwen dan wel een handicap is. Dus terecht dat het spel wordt aanbevolen vanaf 8 jaar, maar verder is het geschikt in alle gezinnen en met al je vrienden waar je graag en veel spelletjes mee speelt. Het is ook een prachtig spel voor op vakantie en op de camping.

Deze video geeft wel aan hoe gestrest het spel een goed ogenblik gespeeld kan worden en dat verhoogt alleen maar de feestvreugde!

‘Make n Break’ is ook verkrijgbaar in een junior versie en een reisversie.

Make N Break is te bestellen va bol.com, klik hier >>>>

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Geef oma een kus – een hilarisch kaartspel

Deze oma lijkt op de oude oma’s van vroeger. Van die oma’s die je een …

Share
Share