Populaire babynamen in 2022

Ieder jaar presenteert het SVB een top 10 van babynamen op basis van de aanvragen voor kinderbijslag. De laatste jaren is er weinig verandering, dus wanneer we rekening houden met de huidige trends, zoals korte namen en invloeden uit Scandinavië, kunnen we al een voorspelling doen van de populaire babynamen in 2022:

Voor de jongens zijn de volgende namen erg in trek (in willekeurige volgorde)

 • Noah
 • Vigo
 • Finn
 • Max
 • Lucas
 • Sem
 • Liam
 • James
 • Daan
 • Noud

Voor de meisjes zijn onderstaande namen trending (in willekeurige volgorde)

 • Julia
 • Emma
 • Sophie
 • Bibi
 • Zoë
 • Yuna
 • Nora
 • Tess
 • Liv
 • Yara

Wat kies jij?
Veel plezier met het kiezen van een babynaam voor jouw kindje! Ga je voor een populaire naam of zoek je juist een naam die minder vaak voorkomt? Wat je ook kiest, je kiest echt iets voor je kindje, wat hij of zij het leven lang meeneemt.

Kom je er niet uit?
Kom je er niet uit? Kijk dan ook eens of je misschien namen kunt combineren. Of geef je kindje twee of meer namen mee, dan kan hij / zij altijd op een later moment in het leven kiezen om de tweede naam te gaan voeren, zonder dat daar ingewikkelde dingen voor nodig zijn.

 

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Top 10 van de populairste babynamen (jongens en meisjes) voor kinderen geboren in 2020

Altijd leuk: lijstjes…. zeker wanneer je nog op zoek bent naar inspiratie voor babynamen zijn …

Share
Share