Men’s Health vader bijbel voor echte mannen

Na het lezen van al diverse “zwangerschapsboeken” voor mannen, kon ik me niet voorstellen dat dit zo anders zou zijn, dan al die andere boeken. De auteur Jan Peter Jansen, hoofdredacteur van Men’s Health en zelf vader van 4 kinderen, is door schade en schande wijs geworden. Hij heeft een 253 pagina tellend handboek geschreven dat de man door alle fases van de zwangerschap en zijn vaderschap helpt. Zo komen items als pufles, nesteldrang en ochtendmisselijkheid aanbod, maar ook de wetenschappelijke, emotionele en juridische aspecten van het krijgen van kinderen worden beschreven.

Ieder hoofdstuk begint in de ik-vorm waarin de auteur zijn eigen ervaringen beschrijft, wat gevolgd wordt door een informatief deel. Het verschil met al die andere “vaderbijbels” is dat er serieus wordt ingegaan op bijvoorbeeld carrière en vaderschap. Maar ook hoofdstukken als de stiefvader, mannelijke stress en wat doet de komst van een kindje met de relatie tussen man en vrouw. Een boek dat echt voor en door een man geschreven is. Duidelijk, praktisch en leuk om te lezen.

Conclusie: een boek dat ik aanraad voor mannen die naast het vaderschap ook carrière hoog in het vaandel hebben staan. Mannen die op zoek zijn naar een goede combinatie tussen werk en kinderen, worden in dit boek goed geïnformeerd over hoe om te gaan met de slapeloze nachten en mannelijke stress.

Men’s Health vader bijbel voor echte mannen – Jan Peter Jansen
Zwangerschapsboek, hardcover, 296 pagina’s, A.W. Bruna
Bestel dit boek hier>>

About Marjel

wplatenburg@home.nl'

Check Also

De Macht

Wat zou er gebeuren wanneer vrouwen fysiek sterker zouden zijn dan mannen? Zou de wereld …