Draagmoeder Gezocht

Op 3 mei 2012 start KRO met een nieuw programma. ‘Draagmoeder Gezocht’. In deze reeks met bijzondere, openhartige verhalen zie je hoe ver twee homo- en twee heterostellen zullen gaan voor het vervullen van hun kinderwens. Een jaar lang worden deze stellen gevolgd en met deze reeks hoopt de KRO de etnische, juridische en fysieke dilemma’s rond het draagmoeder thema onder de aandacht te krijgen. Anita Witzier: “De stellen die meedoen aan dit programma beginnen aan een lange reis naar het onbekende. Ze stappen in een ingewikkeld en vaak ongelooflijk aangrijpend traject.”

In de eerste aflevering die te zien is op 3 mei om 21:30 op Nederland 1 maken we kennis met Sven en Jeroen uit Amsterdam. Omdat er in Nederland alleen IVF-behandelingen worden uitgevoerd bij draagmoederschap als de ei- en zaadcellen van de wensouders zelf zijn, zijn de twee mannen samen met draagmoeder Cindy afgereisd naar het eiland Cyprus. Hier hebben ze de zaadcellen van Sven samengebracht met de eicellen van een goede vriendin van het stel. De twee embryo’s die daaruit zijn ontstaan zijn ingebracht bij Cindy.

Ook maken we in de eerste aflevering kennis met de Brabantse Jacinta en Charles. Graag zouden zij een kindje willen, alleen is Jacinta geboren zonder baarmoeder en kan dus niet zwanger worden. Met een draagmoeder hopen ze dit probleem de baas te kunnen zijn, maar waar vind je iemand die je zo kan vertrouwen die het kind na de geboorte écht af staat? De draagmoeder is namelijk na de geboorte de juridische moeder en moet later via een rechter officieel afstand doen van het kind.

Jacinta’s moeder Willeke wil graag de draagmoeder van het stel worden alleen is zij al 55 jaar. In Nederland is dit boven de toegestane leeftijdsgrens (45 jaar). Welke mogelijkheden zijn er voor dit stel en draagmoeder in het buitenland? Je ontdenk het, bij Draagmoeder Gezocht!

Draagmoeder Gezocht, vanaf 3 mei te zien bij de KRO om 21.30 uur op Nederland 1.


Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

“Mijn zoon heeft geen geweten”.

Bij het KRO programma “De Wandeling” vertelt zaterdag 01 februari om 18.30 Marian haar verhaal …

Share
Share