Play-Doh Structuren & Gereedschap [recensie]

Play-Doh, bijna iedereen kent het wel van vroeger. De felgekleurde klei waar je als kind spaghetti mee maakte. In mijn herinnering hield het daar wel zo’n beetje bij op. Als je iets anders wilde maken dan spaghetti of simpele figuurtjes die je kon uitdrukken met de sjabloontjes dan moest je je fantasie gebruiken. 

Play-Doh sets
Tegenwoordig zijn er veel meer Play-doh sets te verkrijgen en zijn ze ook veel specifieker gericht op een doelgroep (jongens/meisjes/peuter/kleuter). De set die wij mochten proberen bevat allerlei leuke tools om structuren en vormen te creëren. Het is daardoor uitermate geschikt voor kleine kindjes die nog volop aan het ontdekken zijn.

Officieel is de Play-doh klei te gebruiken vanaf 2 jaar, maar onder toeziend oog durfde ik het wel aan om m’n zoontje van 1,5 de klei te laten proberen.  Na vingerverf te hebben geprobeerd (te vroeg, want hele handen vol met verf belanden op én naast het papier) en tekenen (na 2 streepjes te hebben gezet is het wel weer klaar) viel dit goed in de smaak. Hij vond het erg leuk om de klei uit elkaar te trekken en weer samen te plakken en om er met het gereedschap verschillende structuren in te maken. Hij speelde er ook best lang achter elkaar mee: het verveelt dus niet snel.

Het leuke extraatje is een aantal placemats die erbij worden geleverd. Op deze placemats staan allerlei afbeeldingen die het kind ideeën geven om iets te gaan maken. Zo is er een pizzabodem weergegeven waarop met de klei beleg gemaakt kan worden. Bij het gereedschap zitten verschillende rollers met structuren en pizzasnijders waardoor het nog “echter” wordt. Het stimuleert dus de fantasie, maar geeft aan de andere kant ook alvast een zetje in de goede richting. Wat ons betreft dus een groot succes!

Play-Doh sets bestel je hier >>>>

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …