Joupy gaat jutten [recensie]

9200000052358420

Joupy probeert Ella te leren zwemmen, maar dat is niet zo makkelijk. Samen jutten gaat beter en ze vinden de mooiste schatten op het strand. Maar wat ligt daar? Is het een krokodil? Die is gevaarlijk! Wat moeten ze doen?

Recensie
We zijn nog lekker van onze vakantie aan het genieten en gaan met het hele gezin een dagje naar het Dolfinarium in Harderwijk. Onze jongste twee, Yuna en Quint, waren daar nog nooit geweest en onze oudste kon het zich niet meer zo goed herinneren. Wel hadden ze vooraf op internet filmpjes en foto’s gezien, dus ze hadden al ontzettend veel zin om hier naartoe te gaan. We hebben een fantastische dolfijnen show gezien, maar ook genoten bij de zeehonden.

img_9187
Quint was dus helemaal enthousiast dat we een boekje hebben meegenomen over deze dieren: Joupy gaat jutten. Hoewel hij nog niet echt goed begreep wat jutten was, had hij wel door dat het over een zeehond ging omdat dit al duidelijk op de voorkant stond afgebeeld.

Samen hebben we dit boekje Joupy gaat jutten gelezen. Het gaat over een meisje dat samen met een zeehond, Joupy, gaat spelen in de zee. Joupy probeert haar te laten zwemmen, maar dat is voor haar nog best heel moeilijk. Wel kan ze heel goed spulletjes vinden die op het strand liggen. Samen vinden ze heel veel mooie dingen die ze allemaal in haar emmertje meeneemt. Uiteindelijk komen ze bij iets in de zee wat lijkt op een krokodil, maar wat moeten ze daar nu mee doen? Best heel spannend allemaal, maar met een vrolijk einde.

img_9188
Joupy gaat jutten is een makkelijk, zomers en rustig voorleesboek met grote plaatjes. Door de plaatjes kunnen de kinderen ook zelf een verhaal maken zonder dat je iets voor hoeft te lezen. Yuna had al snel door dat het wel een mooi boek moest zijn, dus eenmaal thuis zijn ze ook samen het boekje nog eens door gaan nemen.

img_9193

Ze was het met Quint eens!En het fijne is dat er nog meerdere boekjes in deze serie zijn, zoals Joupy en de kokmeeuw.

Joupy gaat jutten – Monica Maas
Kinderboek, hardcover, 32 pagina’s, Uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share