Wakker worden kleine zevenslaper! [recensie]

9200000058576013Het is eindelijk lente en de zevenslapers ontwaken uit hun winterslaap. Allemaal behalve kleine Zevenslaper, die in de herfst véééél te laat is gaan slapen. Alle dieren proberen hem op hun eigen manier te wekken, maar dat is nog niet zo makkelijk… Word nou wakker kleine Zevenslaper!

Recensie
Na 7 maanden slapen in het voor de zevenslapers tijd om wakker te worden, want het is lente! Één voor één openen ze hun ogen en strekken zich lekker uit. Maar Kleine Zevenslaper blijft maar doorslapen, die is in de herfst namelijk veel te laat gaan slapen. Hij droomt de meest prachtige dromen en kruipt daarbij nog dieper onder zijn dekentje. Egel, eekhoorn, haas en zelfs stinkdier lukt het niet om de Kleine Zevenslaper wakker te krijgen.

Specht begint zo hard hij kan op de wand van het hol te hameren, maar ook daarvan word de Kleine Zevenslaper niet wakker. De dieren geven het op, ze gaan allemaal naar buiten om van de lente te genieten. het is nu muisstil in het hol.. Kleine Zevenslaper doet één oog open. En hij ziet en hoort… helemaal niemand! Snel rent hij naar buiten en roept, ‘goedemorgen! Zijn jullie me soms vergeten? Jullie hadden me best wakker mogen maken!

zevenslaper-3

Wat een ontzettend leuk prentenboek om voor te lezen. Wij hebben er hier thuis van genoten. De schrijfstijl van Wakker worden Kleine Zevenslaper bevat een vleugje humor en de illustraties maken het toch een prachtig geheel. Kleine Zevenslaper heeft ons hart gestolen..

zevenslaper-2

Er blijkt nog een prentenboek over de Kleine Zevenslaper te zijn; ‘Kleine Zevenslaper kan niet slapen‘. Dit blijkt uit de recensie van Trotse Moeder Saray ook al zo’n mooi boek te zijn, met ook nog eens handige tips voor kinderen die niet goed in slaap kunnen komen.

Wakker worden Kleine Zevenslaper – Sabine Bohlmann, Kerstin Schoene
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, uitgeverij De vier windstreken
Bestel dit boek hier >>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share