Nijntje, een speurtocht in de dierentuin Dick Bruna in een Gouden Boekje

Een gouden boekje van Dick Bruna! Mijn dochter van bijna 3 jaar was super blij met weer een leesboekje, dus we gingen meteen samen op de bank zitten om het te lezen. ‘Wie is dat? Wie is dat?’, vroeg ze bij alle figuren. ‘Is de ijsbeer geel Inez?’, vroeg ik. ‘Nee toch, mama!’

Nijntje gaat in dit boekje naar de dierentuin met haar ouders, Knorretje, Nina en het hondje Snuffie! Zoals de titel al verklapt is er in de dierentuin een speurtocht naar een schat. Nijntje en haar vriendjes gaan op zoek naar kleuren, vormen en cijfers in de dierentuin. Alle opdrachten van vader en moeder Pluis leiden uiteindelijk naar de schatkist. In de schatkist zit een verrassing voor Nijntje en haar vriendjes. De verhaallijn nodigt je kindje uit om mee te denken met Nijntje. Mijn kindje van 2,5 jaar oud vindt het een erg leuk boekje.

Van de hele gouden boekjes reeks ben ik erg fan. Nijntje, een speurtocht in de dierentuin is echter anders dan ik gewend ben. De illustraties zijn anders dan de voorgaande boekjes. Gouden boekjes vind ik zo leuk om de unieke manier van tekenen, in dit boekje is er niet getekend maar zijn het screenshots van de film van Nijntje die afgelopen januari in de bioscoop verscheen. Ook het verhaal is een verkorte versie van de film (neem ik aan na het zien van de trailer). In eerste instantie wist ik dit niet en ook heb ik de film niet gezien. Toen ik het boek kreeg, heb ik het voorgelezen en pas na het zien van de trailer zag ik dat het dezelfde verhaallijn als de film heeft. Het is dus een leuk boekje ook wanneer je geen kennis van de film hebt, maar ik kan me voorstellen dat je kindje de hele bioscoop ervaring herleeft bij het lezen van dit boekje. Dus als je de film hebt gezien, is dit een leuke toevoeging van het dagje uit!

Op de website van de gouden boekjes las ik dat er nog een Nijntje boek verschenen is in hun reeks, namelijk Nijntjes verjaardag. Dit ter ere van Nijntjes 50e verjaardag. Ik hoop dat ze nog vaker zullen samenwerken! Dick Bruna en de gouden boekjes zijn een goede en verfrissende combinatie!

Nijntje, een speurtocht in de dierentuin – Dick Bruna
Prentenboek, Gouden Boekje reeks, hardcover, Rubinstein
Bestel dit boekje hier>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share