Sofie en het geheime paard [recensie]

sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-coverOp een dag vinden Sofie en haar vrienden een geheimzinnige brief, waarin staat dat er een dier in nood is. Ze moeten een bootje zoeken en de sloot afvaren, langs de enge Maskervrouw. En dan… zien ze een prachtig, eenzaam paard. Sofie wil niets liever dan het paard redden, en dat is het begin van een groot avontuur.

Recensie
Wat een aantrekkelijk boek is Sofie en het geheime paard. Het bevat, behalve een spannend verhaal ook foto-strips, mooie tekeningen, allerlei leuke weetjes over paarden. De teksten zijn voorzien van veel illustraties waaronder tekeningen met tekst en strips waardoor het erg leuk is om het boek te lezen en ook geschikt voor beginnende lezers die eens een dik boek willen lezen.

sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-11 sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Mijn dochter van 9 jaar heeft het boek met veel plezier gelezen en wil ook graag de andere delen uit de serie die Arthur van de Vendel over Sofie heeft geschreven. Hieronder haar eigen recensie:

Sofie en het geheime paard gaat over een verjaardag. Oma is jarig en toen gingen ze met de wiebelkont-steppen buiten spelen. En toen zagen ze een brief en daar stond een opdracht in die ouders niet mochten lezen. Het ging over een dier in nood.

sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Sofie en Ulrik, Billie en Timmie gingen proberen het dier te redden. Ze moesten eerst varen langs de Maskermevrouw. Dat was eng want er was een legende dat wanneer je lang naar een masker van de Maskermevrouw kijkt, dat je dan zelf dat gezicht krijgt.

sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-6 sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-5

In een weiland zien ze een paard. En dat paard heeft geen drinkbak dus ze gaan een drinkbak vullen. Dat paard was dus een dier in nood en ze willen ook voor gezelschap voor het paard gaan zorgen.

sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-10

En dan begint het echt spannend te worden want dan gaan ze in de tuin van de Maskermevrouw om op de computer op te zoeken wat de beste vrienden van een paard zijn. En de rest moet je zelf lezen anders verklap ik te veel!

sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-9 sofie-geheime-paard-arthur-vendel-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Ik vond het een leuk boek omdat het spannend is en daar houd ik van. Het is ook grappig. En er zitten fotostrips in over papa Pinguïn. En er zijn heel veel weetjes over paarden en die zijn echt en daar kun je wat van leren en dat vind ik fijn want ik houd ook van paarden.

Sofie en het geheime paard – Arthur van de Vendel
Tekeningen van Floor de Goede, fotostrips van Ype & Willem
Hardcover, 138 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder de andere boeken van Arthur van de Vendel over Sofie:
Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …

Share
Share