Raad eens? Bloemen

Raad eens? Bloemen is een boekje van Yusuke Yonezu. Van wie? Een Japanse man die duidelijk begrepen heeft wat origineel is. Het boekje bestaat uit tekeningen van bloemen. Je moet in eerste instantie raden welke bloem het is. Maar vervolgens is er een flapje en dan blijkt die rode Gerbera ineens een kraaiende haan te zijn!

Ik was zeer nieuwsgierig door dit boekje. Het is simpel, maar toch ook niet. Ik ben wel opgegroeid in een klein boeren dorp, maar vraag mij niet een bloem te benoemen. Ja, natuurlijk weet ik hoe een madelief of een paardenbloem eruit ziet. Maar dit had ik ook wel geweten als ik in de stad was opgegroeid. In dit boekje komen bloemen aan bod met hun karakteristieke eigenschappen en ineens blijkt achter het flapje dat het helemaal geen  bloem meer is. Toen ik het na ontvangst snel door wilde bladeren, heb ik wel gelijk achter alle flappen gekeken!

Het is dus een zeer leuk en origineel boek om aan je verzameling toe te voegen. Voor kinderen de ideale manier om op jonge leeftijd al bloemen te leren herkennen. Het verrassingselement achter de flap is geweldig. Mijn dochter van 2,5 jaar oud keek de eerste paar keer echt verbaasd. De flappen zijn stevig en ze mocht er zelf mee aan de slag. ‘Een bloem, nee ijsbeer!’ zei ze, terwijl ze zichzelf voorlas. Dit boek heeft me echt verrast en ook al is mijn kindje al toe aan echt voorlezen, vond ze dit wel weer erg leuk en simpel. Bovendien zet het je kind aan het denken over wat nou die gele paardenbloem zou kunnen worden.

Het boek is een goede basis wanneer je houdt van boeken over de natuur. Als cadeau is het ook zeker geschikt voor leeftijden tot 3 jaar. Voor jongens en voor meisjes, en voor de moeders zonder groene vingers ook nog leerzaam! “O ja, die bloemen heetten zo!”

Raad eens? Bloemen – Yusuke Yonezu
Flapjesboek, karton, 18 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Drukke dag: Kok – flapjesboek

De Vier Windstreken heeft een serie boekjes gemaakt over beroepen in dik kartonnen uitvoering. Je …

Share
Share