Wickie, het droomeiland [DVD-recensie]

wickie-dvd-het-droomeilandHoog in het Noorden, in een schattig dorpje diep in de bossen, woont het allerleukste Vikingjongetje ter wereld: Wickie. Samen met papa Halvar en zijn Vikingvriend en beleeft hij de meest spannende avonturen aan land en op zee. Hij onderneemt gevaarlijke tochten, trotseert woeste oceanen en verslaat de boosaardige Vicking Sven. En al is Wickie klein en misschien niet zo sterk…hij is wel erg slim. Zitten zijn vrienden diep in de problemen, dan wrijft de kleine jongen even onder zijn neus en….hopla! Een idee!

Recensie
Wickie gaat al heel wat jaren mee, ik heb het ‘vroeger’ zelf ook nog gekeken. Het was wel even wennen toen ik deze dvd in de speler stopte. Ik kende Wickie namelijk nog als tekenfilm, maar zoals alles is Wickie tegenwoordig ook als prachtige animatie uitgebracht.

IMG_2032 IMG_2035

Ik vind Wickie nog steeds erg leuk, ook onze kinderen vonden de dvd ook erg leuk. Wickie, een vikingjongen die samen met zijn vader Halvar en bemanning op avontuur gaat. Alleen heeft Halvar het talent om zich telkens weer in de nesten te werken. In de meeste gevallen is een tegenstander of slechterik in het spel. En zoals je waarschijnlijk al raadt, zit het Halvar in de verhalen niet mee. Maar gelukkig is Wickie mee die ieder avontuur tot een goed einde weet te brengen.

IMG_2034 IMG_2036

Deze dvd heeft 6 verhalen die ieder ruim 10 minuten duren. Onze kinderen hebben enorm veel lol gehad tijdens het kijken. De verhalen zijn vrolijk mooi vormgegeven en ook al zit het soms even tegen, dankzij Wickie komt het altijd weer goed!

Wickie, het droomeiland
DVD, 6 afleveringen, 70 minuten, Studio 100
Bestel deze dvd hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …

Share
Share