Cody – thriller door Bernice Berkleef

Normaal gesproken begin ik er niet aan: een boek waarin het draait om een overleden kindje. In dit geval zelfs een baby! Sinds de allereerste zwangerschapshormonen door mijn lijf gierden, wil ik hier niet eens meer aan denken. Toch begon ik aan Cody, en las ik het in één ruk uit.

Het verhaal
Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Mening
Dat is toch je reinste nachtmerrie… niet weten waar je kindje is, je man niet kunnen bereiken en dan ineens agenten op de stoep. En alsof het nog niet erg genoeg is, is de vader van het baby’tje in de gevangenis, waar de moeder hem niet mag spreken want hij wordt verdacht.

In het boek leef je mee met Jelka, moeder van Cody. En probeer je mee te ontrafelen wat er nu precies gebeurd is. Wat verzwijgt de vader, wat is de rol van vrienden, vriendinnen, ouders? Door de afwisseling in de hoofstukken, vanuit verschillende personages, krijg je een steeds completer beeld.

Ik ga inhoudelijk niet meer vertellen, dit is een thriller die je zelf moet lezen. Als je durft. Want een happy end zit er uiteraard niet in!

Cody – Bernice Berkleef
Paperback, 272 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share