Home / Nieuws / Kidspicto

Kidspicto

Pictogrammen helpen kinderen thuis overzicht te houden. De pictogrammenlijn ‘Kidspicto’, die al even voor schoolgebruik beschikbaar is, is nu ook voor thuis verkrijgbaar. Evenals de schoolserie, maken de thuispictogrammen het uitvoeren van instructies helder en overzichtelijk. “De plaatjes helpen kinderen zelf het dagritme samen te stellen. Ze krijgen zo meer rust en regelmaat.”

Waarom pictogrammen?
Voor kinderen is het lastig overzicht te houden. “Wat ga ik doen, en wanneer?” Denk maar aan de ochtendsituatie; tanden poetsen, gezicht wassen, haren kammen, aankleden, ontbijten. De pictogrammenlijn is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is bijzonder geschikt voor kinderen met een autismespectrum stoornis. Kidspicto brengt structuur, overzicht en duidelijkheid en motiveert daarmee het zelfstandig functioneren.

Ervaringen met Kidspicto
Jeanette is moeder van 3 kinderen, en ervaart dagelijks hoe prettig een vast dagritme is; “Mijn oudste zoon heeft een Autismespectrum stoornis (Asperger) en schreeuwt om duidelijkheid. Voor hem heb ik dan ook de pictogrammenlijn ontwikkeld om zijn dagritme op een aansprekende manier in beeld te brengen. Het geeft hem duidelijkheid. Hij weet waar hij aan toe is en dat komt de rust in het gezin ten goede. Zo is Kidspicto ontstaan: een overzichtelijke pictogrammenlijn, die ook goed door de kinderen zelf te gebruiken is. Ik heb de handelingen in beeld gebracht en omgezet naar voor kinderen eenvoudig te begrijpen pictogrammen. Een paar pictogrammen zeggen meer dan 1000 woorden”. “Beroepsmatig ben ik grafisch vormgever. In de ontwikkeling van Kidspicto heb ik mijn grafische kennis gecombineerd met mijn ervaringen als moeder. Eerst ontwikkelde ik de twee hoofdpersoontjes van Kidspicto en daarna heb ik alle dagelijkse handelingen omgezet in pictogrammen.

Waar is Kidspicto te koop
De schoollijn van Kidspicto is exclusief verkrijgbaar via Reinders-Oisterwijk, totaalleverancier voor primair onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang. De thuislijn van Kidspicto is te bestellen via www.kidspicto.nl.

Lees meer:
Mijn kind gaat naar school!
Vuur, een intens boek over verlies
Terug in het ritme met de Tikitik Tandenpoetsklok

About Tabitha

Ik ben gelukkig getrouwd en trotse tante van een nichtje en neefje. Ook ben ik huisvrouw en dol op onze huisdieren. Ik vind het leuk om met taal en teksten bezig te zijn over diverse onderwerpen. Verder lees ik graag en houd ik van tekenen, schilderen, sieraden maken, speksteen bewerken en in de tuin bezig zijn.

Check Also

PAUWL [recensie]

Paul (34, bijna 35) heeft autisme. Iedereen spreekt zijn naam verkeerd uit (‘Pauwl’). Hij woont …

One comment

  1. Mijn eerste gedachte toen ik het kopje las: dat is vast en zeker ontwikkeld door een ervaringsdeskundige op het gebied van autisme. Wij werken thuis momenteel met stap-voor-stap checklijsten voor alle dagelijkse rituelen maar het blijft lastig. Misschien zou het met pictogrammen beter gaan. Goede tip voor op het verlanglijstje.

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten