Eat Happy – Melissa Hemsley

In Eat Happy staan 120 eenvoudige recepten voor elk moment van de dag. Daarnaast geeft Melissa Hemsley talloze tips voor het winnen van tijd, het koken met kliekjes en het voorkomen van voedselverspilling. Zelfs de meest haastige kok zet met dit boek in een handomdraai een zonnige gember-en-misosoep, een pittige viscurry of Spaanse pompoenrijst op tafel. Je gezond voelen is nooit zo eenvoudig geweest.

Het devies van Melissa Hemsley: recepten moeten lekker zijn, gemakkelijk te maken en voedzaam en voordelig zijn. Recepten die passen in elk budget en met ingrediënten die te koop zijn bij de winkel op de hoek. Gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, zodat ze binnen 30 minuten op tafel kunnen staan. Daarbij heb je nooit meer dan twee pannen of ovenschalen nodig.

Met dit boek wil ze het plezier van zelf koken weer op de kaart zetten en laten zien hoeveel voldoening het kan geven als je zowel een betaalbare als snelle maaltijd klaarmaakt. Haar maaltijden zijn gebaseerd op de producten in haar voorraadkast en vriezer in combinatie met verse seizoensproducten. Ook draaien haar recepten om een manier van koken zonder verspilling van producten.  

Het boek is opgedeeld in meerdere onderwerpen:

 • Ontbijt en brunch
 • Eten uit en kom
 • Vlees
 • Vis
 • Groentehoofdgerechten
 • Salades
 • Bijgerechten
 • Snacks, dips en borrelhapjes
 • Zoete lekkernijen
 • Drank

Recensie:

‘Feelgood recepten in 30 minuten, met maximaal twee pannen,’ dat klonk zeer aantrekkelijk. Vooral voor een moeder van twee kinderen die al vroeg op de avond eten op tafel wil hebben staan en die niet te lang bezig wil zijn met hongerige kinderen om zich heen. Het klonk me als muziek in de oren en ik ging dan ook al snel wat recepten uitproberen.

De lekkerste van de maaltijd die ik at vond ik de Pestokip met zomergroenten. Voornamelijk omdat het meerdere ingrediënten bevat waar ik van houd:

 • Kippendij
 • Pesto
 • Groene asperges
 • Cherrytomaten

Zelfs de kinderen smulden ervan en we hebben het daarna nog een paar keer gegeten.

Ook aten we de eenvoudige kip-en-tomatencurry. Die beviel ook erg goed met daarin onder andere:

 • Kippendij
 • Gemberwortel
 • Tomatenblokjes
 • Spinazie
 • Kokosolie

De chili van linzen en bonen met guacamole viel bij drie van de vier gezinsleden niet zo heel erg goed. Wij houden namelijk niet zo van linzen. Gelukkig vond de vierde het niet zo erg om meer te krijgen. Nu moet ik erbij vermelden dat de combinatie met guacamole het gerecht wel lekkerder maakt dan zonder.

Het bevatte erg veel ingrediënten, een paar ervan:

 • Ghee
 • Knoflook
 • Wortels
 • Tomatenblokjes
 • (Botten)bouillon
 • Kidneybonen
 • Linzen

Dit gerecht werd door echtgenoot gemaakt, het was mij veel te bewerkelijk, te veel informatie met wat ik allemaal moet doen. Mij lukt dat niet. Ik had overigens graag de foto’s geplaatst van de gerechten, maar helaas is laatst een heel groot deel van mijn foto’s verdwenen en daar stonden onder andere foto’s van de gerechten tussen. 

Melissa beloofde klassieke gerechten met een gezonde twist. Een aantal recepten verwijzen zelfs naar bekende afhaal- en kant-en-klaarmaaltijden, zoals burgers, pizza en curry.

Niet alleen vind je lekkere recepten in dit boek, maar daarnaast ook kooktips, tijdsbesparing voor een maaltijd in 30 minuten en hoe de inhoud van je voorraadkast, koelkast en vriezer zou moeten zijn. Lukt het allemaal niet zo goed? Dan zijn er altijd nog alternatieven en oplossingen te vinden, achterin het boek.

Eat Happy – Melissa Hemsley
Hardcover, 288 pagina’s, uitgeverij Fontaine
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …