Joupy en de kokmeeuw

joupy en de kokmeeuwEen meeuw die kok-kok-kok roept kent Joupy nog niet. Hij lacht de meeuw uit en noemt hem “kakmeeuw”. Maar dat laat Kokmeeuw niet zomaar gebeuren…
FLATS!
Meteen weet Joupy wat er is gebeurd. Hij heeft kak op zijn kop gekregen!

In Joupy en Kokmeeuw komen allerlei zeedieren voor, zoals een baars, een krab en een zeepaardje. Zo leren peuters meteen ook de dieren die in de zee leven kennen.

Recensie:
Joupy en de kokmeeuw is een leuk voorleesboekje voor peuters en kleuters. Op elke pagina is een mooie prent te vinden, waaronder een klein stukje tekst staat. Het verhaal heeft twee leerzame karakters: kinderen leren diverse dieren uit de zee kennen en het geeft ze mee dat een beetje plagen niet door iedereen leuk gevonden wordt. Het goedmaken komt uiteraard ook aan bod, zodat het verhaal een happy end heeft.

joupy en de kokmeeuw fotoJoupy – een zeehond – ziet voor het eerst een kokmeeuw. Hij is verbaast dat deze steeds “kok-kok-kok” roept. Waarom roept de meeuw geen “kak-kak-kak?” Joupy vindt zijn grap erg geslaagd en moet er zelf hard om lachen. Maar dat de kokmeeuw zijn grap niet kon waarderen blijkt wel als hij opeens iets op zijn hoofd voelt…

Gelukkig maken de twee dieren het snel weer goed en krijgt het verhaal een mooie wending. De twee gaan als echte kameraden op zoek naar iemand aan wie ze een cadeau kunnen geven.

De verhaallijn is simpel gehouden en elk stukje tekst beschrijft steeds precies wat er op de afbeelding erboven te zien is. Zo kunnen kleine kinderen al snel zelf een “boekje lezen.” Kijkend naar de plaatjes vertellen ze het verhaal al snel zelf na, iets wat veel jongens en meisjes erg leuk vinden om te doen. Het aanwijzen en benoemen van de verschillende zeedieren zullen de kinderen ook geweldig vinden.

Joupy en de kokmeeuw – Monica Maas
Voorleesboek, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …