JESS – De haven en de helden

Smartie, Job, Engel en de pikzwarte hond Sint gaan op zoek naar een mast voor de Jess om lekker te kunnen zeilen als het weer lente is. Wat begint als een onschuldige onderneming, verandert in een meeslepend avontuur. Ze trotseren herfstige stormen, een griezelige schuur en een vervelende vrouw en dwalen in het donker over een afgelegen haventerrein. Wat doet die verlaten zeecontainer daar en waarom duikt die zwerver steeds weer op? De vier helden proberen boven water te krijgen wat er aan de hand is en belanden in een nagelbijtend spannend onderzoek.
De haven en de helden is het tweede deel uit de avontuurlijke, maar ook grappige serie JESS. In ieder deel komen Smartie Job, Engel en Sint een nieuw mysterie op het spoor dat ze natuurlijk moeten ontrafelen. En daarbij werken ze zichzelf soms flink in de nesten..

Recensie
Na JESS de boot en de engerd, is onlangs dit tweede JESS-deel verschenen, JESS de haven en de helden. Net zo leuk en net zo spannend, misschien nog wel leuker zelfs, dan het eerste deel. De hoofdpersonen zijn hetzelfde, ze kennen elkaar nog beter dan de vorige keer en zijn helemaal op elkaar ingespeeld.

De vriendschap tussen Smartie, Job en Engel is weer wat hechter geworden. En wat is dit, samen met de hond Sint, een avontuurlijk viertal zeg, ze zijn nergens bang voor en gaan overal op af. Ik kan me voorstellen dat kinderen, zowel jongens als meisjes, enorm genieten van een verhaal als dit en het liefst zelf een van de drie hoofdpersonen zouden willen zijn. Als moeder zou ik er denk ik heel wat grijze haren bij krijgen als een van hen mijn kind zou zijn ;-).

We leren in dit tweede deel Engel wat beter kennen en zien dat het bij hem thuis heel anders (en minder leuk) is dan bij Smartie en Job op de woonboot. Het mysterie in JESS de haven en de helden zit goed in elkaar. Als lezer krijg je, tegelijk met Smartie, Job en Engel, steeds kleine aanwijzingen over wat er nu precies aan de hand is. Het is overigens ook een leuk en kinderen aansprekend mysterie.

Ik vind dit tweede JESS-deel weer een  erg leuk jeugdboek en mijn dochter heeft er ook weer van genoten. Het blijft smaken naar meer, dus Inge, schrijf je alsjeblieft nog heel veel nieuwe JESS-delen?

Overigens heeft Inge de Bie een heel leuke site met allemaal informatie over haarzelf, haar boeken en met leuke kleurplaten.

JESS de haven en de helden – Inge de Bie
jeugdboek, gebonden, 160 pagina´s, The House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share