Kerst 2016 in huize Trotse Moeders

Kerststukje, door jongste zoon gemaakt

De kerstdagen zijn weer achter de rug. Hopelijk hebben jullie allemaal enorm genoten. Wij in ieder geval wel!

Het waren volle dagen, maar wel enorm fijn. Kerstavond begon erg bijzonder: we zijn naar Disney on Ice geweest, geweldig! Voor het verslag en video’s, klik <HIER>

Eerste Kerstdag…. mijn kinderen hebben het concept ‘uitslapen’ nog niet begrepen. Na een rustig kopje koffie in bed, zijn mijn dochter en ik het kerstontbijt gaan maken: wentelteefjes in de vorm van kerstboompjes en verse jus d’orange.

 

Bij het ontbijt hebben we het kerstverhaal gelezen, om de beurt een stukje.

En ’s middags zijn we naar mijn ouders gegaan, waar mijn broer en zijn gezin ook waren. We hebben het heel gezellig gehad, de kinderen hebben lekker gespeeld en mijn ouders hadden een traditioneel kerstdiner gemaakt, met tomatenroomsoep, kalkoen en mijn lievelingstoetjes: ananasbaverois. Voor mij een fijne, nostalgische maaltijd en vooral een warm samenzijn met de familie.

 

Tweede Kerstdag begon ook al vroeg. We hebben gezellig samen ‘aan de bakplaat‘ ontbijt gemaakt, roerei, bacon & eggs, iedereen kon zijn / haar eigen lievelings-eier-ontbijt maken. Daarna mocht de jongste een feestelijke kerstster in de tuin aansteken.

Na het ontbijt zijn we gezellig koffie gaan drinken en oliebollen gaan eten, bij mijn 91-jarige schoonmoeder. Op de terugweg hebben zowel de kinderen als de hond geslapen!

Thuis wat opgeruimd met ons allen en toen kwam een hele dierbare vriendin bij ons gourmetten. Heel ontspannen hebben we gekokkereld en bijgepraat. En daarmee hebben we de kerstdagen enorm fijn afgesloten.

Wat een mooie dagen op om terug te kijken! Hopelijk hebben jullie dat gevoel ook allemaal. En wanneer het lijkt alsof we vooral gegeten hebben…. dat valt wel mee! We hebben inderdaad enorm gesmuld, maar al die maaltijden waren vooral momenten waarop we heel prettig en ontspannen contact hadden!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Première eerste hulp bij Kerst

Met nog minder dan drie weken te gaan tot kerst is dit hét moment om …

Share
Share