Warmte (of kou) met online afstandsbediening – onze ervaringen

koud-muts-copyright-trotse-moeders
koud is niet fijn!

Onlangs waren we op een verjaardag in de buurt van Enkhuizen. De Trotse Vader van mijn kinderen ging met de tweeling met de trein terug en ik reed met onze oudste zoon met de auto terug. Op de verjaardag had ik met een half oor mee zitten luisteren hoe man-lief Trots over zijn laatste nieuwe speeltje aan het vertellen was: “kijk, zo zet ik de thermostaat op 12….”

Toen ik een kleine twee uur later thuis kwam, kwam ik in een koud huis. De demonstratie van mijn man was beperkt gebleven tot het laten zien hoe je de thermostaat op afstand lager kon zetten 😉

thermostaat-oud-honeywell-copyright-trotse-moedersWe maken thuis gebruik van de Round Connected Thermostaat van Honeywell. Voorheen hadden we een “gewone” Honeywell thermostaat (zie foto links) waarbij we al tijden konden inplannen waarop we wilden dat de verwarming aan ging en weer laag. Zo konden we niet vergeten de thermostaat lager te zetten wanneer we gingen slapen en kwamen we ’s morgens niet in een koude badkamer.

Maar ja… onze kindjes zijn altijd vroeg wakker en wanneer ik dan tegelijk met ze opsta, sta ik om half 6 toch in een koude badkamer… En de thermostaat op nog vroeger zetten past niet in mijn ontkenningsbeleid dat mijn kinderen op een dag allemaal om 7 uur wakker zullen zijn.

Honywell Roud wireless connectedEn dan heb je van die dagen dat je extra vroeg naar bed gaat, of juist later. Dagen waarop je ineens de hele tijd weg bent, of juist onverwachts eerder thuis. Op zich wel een luxe probleem, je kunt ook even een extra trui aandoen natuurlijk, maar de verwarming de hele dag laten branden omdat je ineens weg moest is natuurlijk wel jammer.

De meest comfortabele temperatuur in huis blijkt 19,7 graden Celsius te zijn, blijkt uit een onderzoek van Honeywell. Uit dat onderzoek blijkt ook dat de meerderheid van de vrouwen controle heeft over de temperatuur in huis en dat de thermostaat een bron van strijd kan zijn…. Herkenbaar?

Screenshot 2015-04-16 at 07.35.52Met de Round Connected blijft de “strijd”, maar valt het minder op, is onze ervaring. Wanneer ik boven ben, zet ik snel via de app de thermostaat een half graadje hoger. Man-lief merkt dat niet en ervaart die halve graad niet, terwijl het voor mij juist nèt het verschil maakt tussen koud en comfortabel. Nu maar hopen dat hij deze blog niet leest!

Screenshot 2015-04-16 at 07.34.52Maar het fijnste aan deze nieuwe thermostaat is het eenvoudig oplossen van de “oh nee hè!” momenten: net over de grens onderweg naar de vakantiebestemming, weekendje weg, ’s avonds gezellig extra lang opblijven om een serie af te zien (je merkt dan pas dat de thermostaat op de nachtstand staat wanneer je het al koud hebt), thuiskomen na een dagje uit… Nooit meer een koud huis wanneer je dat niet wilt en nooit meer een verwarming die brandt wanneer het niet nodig is!

De Honeywell Round Connected is eenvoudig te monteren, zeker als je nog beschikt over de klassieke gouden ronde Honeywell – welke apparaten een hele generatie van centrale verwarming eigenaars heeft gehad (ja, die met dat kwik erin) – want dan past de nieuwe online thermostaat met de twee draadjes er gewoon op.

Honywell Roud wireless connected online installatie    Honywell ronde online termostaat

Daarna moet je bij je router een online kastje (internet Gateway) aansluiten, die het mogelijk maakt via het internet met je thermostaat te communiceren. Ook dit aansluiten, activeren en draadloos communmiceren met de ronde thermostaat gaat probleemloos. Dan een account aanmaken en de telefoon app (voor iPhones, of Android smartphones) downloaden en je kunt je thermostaat gaan programmeren.

Honywell download android pp    Honywell Iphone APP

De App is erg gebruiksvriendelijk. In de App kun je de dagelijkse gewenste temperatuur per dag in de week en tijdstip van de dag eenvoudig instellen. Je kunt dit allemaal prima zelf doen en het werkt direct. Wij hebben de verwarming nu gewoon laag staan, in afwachting van het mooie lenteweer.

Wanneer het onverwachts koud is (wij kijken vanuit ons warme bed ’s morgens naar het nieuws en de weerberichten), zetten we de verwarming aan. We zijn dus veel bewuster met het regelen van de temperatuur bezig, wat warmteverspilling voorkomt en wat heel eenvoudig en leuk is om te doen. Overigens is de thermostaat ook nog steeds eenvoudig met de hand te bedienen.

Honywell Internet Gateway

Honeywell maakt het nu voor ons mogelijk om altijd ons huis in te stellen op de temperatuur die nodig is. Vergeten de thermostaat lager te zetten? Geen probleem: met de app kun je vanuit de auto de temperatuur instellen. Op het moment dat je weet hoe laat je thuis zult zijn, kun je een uurtje eerder de thermostaat instellen zodat het huis niet meer zo koud is. Heerlijk! Behalve dan wanneer je wederhelft de app demonstreert op een feestje 😉

Meer weten over de Round Connected van Honeywell? Klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share