Niek de groot in topvorm – deel 6 van Niek de Groot [recensie]

cover niek de grootNa vijf delen lang geoefend te hebben is Niek de Groot nu echt in TOPVORM: hij is drummer én zanger in de schoolband, en op het sportveld blinkt hij uit. Maar waarom doet iedereen zo ontzettend MOEILIJK?

Recensie
Niek de Groot in topvorm is het zesde deel uit de graphic novel serie Niek de Groot. Wist je al dat er Niek de Groot ook de hoofdrol speelt in een leuk doeboek?

Niek de Groot heeft altijd pech, maar in dit boek is dat lot opeens gekeerd. Hij is een topvorm. Maar is dat ook echt zo? En hoe lang gaat dat goed? Tja, daarvoor moet je toch echt zelf het boek Niek de Groot in topvorm gaan lezen.

IMG_5505
Wat ik leuk vind aan graphic novels zoals Niek de Groot is dat de tekst en de afbeeldingen niet los van elkaar gelezen kunnen worden. Het zijn geen illustraties, maar ze zijn volwaardig onderdeel van de tekst. Met andere woorden, als je de afbeeldingen geen blik waardig keurt en alleen de getypte tekst leest, mis je de helft van het verhaal.

IMG_5506
Niek de Groot in topvorm is een grappig boek vol humor en idiote situaties. Voor liefhebbers van graphic novels en voor kinderen die niet zo van lezen houden. De afwisseling van tekst, plaatjes, strips en visuele grapjes maakt een graphic novel echt leuk om te lezen.

IMG_5508

Liefhebbers van Nurdius Maximus, Het Leven van een Loser, maar ook Het Dagboek van een Muts, zullen ook Niek de Groot leuk vinden. Dat geldt in ieder geval wel voor mijn jongste dochter van negen. Ze had het boek in no time al weer uit.

IMG_5507
Haar mening:
‘Ik vind de serie van Niek de Groot heel erg leuk. Dit boek was heel erg grappig. Maar ook een beetje zielig. Want Niek ging optreden met zijn band ‘De Zwarte Slakken’ en toen wist Niek zijn tekst niet meer. En toen pestte iedereen hem. Maar het is ook een grappig boek, want die bijnamen voor zijn juffen en meesters zijn heel grappig.’

IMG_5502
Kortom, een aanrader! En voor de fans: achterin het boek wordt al weer het zevende deel aangekondigd. Mijn dochters hebben ook Niek de Groot kladt er op los gelezen, het vierde deel van de serie.

Niek de Groot in topvorm – Lincoln Pierce
Graphic novel, hardcover, 224 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_5501

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share