De kinderfluisteraar

Layout 1De kinderfluisteraar: Oplossingen voor ogenschijnlijk onoplosbare kinderproblemen. Geschreven door Eugenie Ruyters en uitgegeven door Smartcoach. In de meeste gevallen zijn de oorzaken die ten grondslag liggen aan de problemen gelijksoortig en vrij eenvoudig boven water te halen om vervolgens te kunnen worden opgelost. Er zijn echter ook problemen die niet gelijksoortig zijn en dus moeilijker zijn op te lossen. Combinatie van factoren hebben dan invloed op het gedrag van het kind maar ook de omgeving. Er wordt vanuit gegaan dat wanneer de oorzaak van het gedrag bekent is er ook altijd een oplossing voor te vinden is.

Herkenbare problemen komen aan bod en ook de adviezen die dan gegeven worden zijn eigenlijk heel logisch maar niet altijd zo gemakkelijk in de praktijk te brengen. Een heel leuk boek om te lezen en de adviezen –  tips die gegeven worden zijn voor iedereen toe te passen.

Boek: In haar praktijk als Kinderfluisteraar heeft Eugenie Ruyters honderden kinderen en hun ouders geholpen met het  oplossen van ogenschijnlijk onoplosbare kinderproblemen. Daarbij maakt zij gebruik van ‘reading op afstand’ als coachingsinstrument waardoor zij snel en makkelijk tot de kinderen kan doordringen. De 20 meest voorkomende problemen, de analyses en oplossingen van de Kinderfluisteraar, zijn in dit boek verzameld om jou te helpen de problemen met je kinderen op te lossen. Leer van de ervaringen van anderen, ervaar dat je niet alleen staat en ga aan de slag met het huiswerk. Dit boek geeft je net dat extra steuntje in de rug wat je als ouder nodig hebt.

 

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Waar blijft de ooievaar?

Waar vind je het antwoord op de vragen die je bezighouden als je zwanger wilt …

Share
Share