Braun Thermoscan Oorthermometer

Een thermometer… Voordat ik moeder werd had ik er eentje in huis. Het ding werd nauwelijks gebruikt, want ach… Ik voelde ook wel dat ik koorts had en hoe hoog dat precies was vond ik – in de meeste gevallen – niet echt belangrijk. Dat veranderde toen mijn dochter geboren werd. In de eerste periode moesten we de temperatuur meten om in de gaten te houden of ze zich goed warm kon houden, later verplaatste het gebruik naar het ziek zijn. Naarmate ze steeds groter werd en zich meer bewust werd van alles wat er gebeurde, bleek de rectale manier van meten niet de meest efficiënte. We besloten te kijken naar alternatieven en kwamen bij de Braun Thermoscan uit. Al jaren hebben we deze oorthermometer nu in huis en het is al veelvuldig gebruikt. Nu kreeg ik de nieuwste versie in handen, die in een paar opzichten verschilt met onze oude vertrouwde oorthermometer.

Recensie
Allereerst wil ik het hebben over mijn ervaring met de Braun Thermoscan in het algemeen. Ik vind het ideaal om in huis te hebben en ik zou ook niet anders meer willen. Nog altijd gebruik ik de thermometer niet snel voor mijzelf, maar voor mijn dochter wel. Wanneer ze koorts heeft dan weet ik binnen een paar seconden hoe hoog de koorts is en mijn meisje is blij dat het slechts maar even duurt. Snel, eenvoudig en betrouwbaar de temperatuur opnemen dus.

 

Voordelen Braun thermoscan IRT 4520
>> De thermometer heeft een voorverwarmde tip wat de nauwkeurigheid vergroot. Hierdoor wordt het afkoelende effect door het plaatsen van een “koud” lensfilter tot een minimum beperkt.
>> De thermometer bevat een geleidingssysteemfunctie die zorgt voor de juiste positie in het oor en maakt daarmee de meting nauwkeuriger.
>> Lensfilterdetector (geeft een foutmelding wanneer geen lensfilter is geplaatst) en de lensfilter ejector zorgt ervoor dat je met een druk op de knop de lens verwijdert, zonder deze aan te raken.
>> Geheugenfunctie onthoudt de laats acht gemeten metingen. Zo kun je de temperatuursverandering goed in de gaten houden.
>> De thermometer heeft een klein zacht speculum met een buigbare tip voor een aangenamer gevoel.
>> Het gebruik van wegwerp lensfilters verzekert de nauwkeurigheid en voorkomt kruisbesmetting.
>> De thermometer wordt geleverd met 21 lensfilters.

Veel verschillen zijn er niet te ontdekken tussen de oudere versie van de oorthermometer en deze nieuwste versie. De verschillen zitten hem voornamelijk in de voorverwarmde tip, de geheugenfunctie van de laatste acht gemeten temperaturen en het feit dat er een opberghouder bijgeleverd zit. Omdat ik wel nieuwsgierig ben naar het eventueel afkoelende effect test ik bij mijzelf de twee thermometers eens uit. Het resultaat is dat ik een verschil van 0,2 graad heb tussen de twee metingen in hetzelfde oor. De meting met mijn oude oorthermometer zonder voorverwarmde tip geeft een iets lagere temperatuur aan dan de nieuwere versie met voorverwarmde tip. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet had verwacht, maar het schijnt dus echt wel verschil uit te maken.

Ik ben super enthousiast over het gebruik van de Braun Thermoscan en ik wil ook niet anders meer. Het is zo praktisch in gebruik en het zorgt ervoor dat je een ziek kind niet hoeft te vervelen met de temperatuur opnemen. Even hoofd stil houden, meten en een seconde later weet je de temperatuur! Het enige wat van belang is dat je wel even aan de dokter doorgeeft dat je de temperatuur via het oor hebt gemeten. Maar vaak vraagt een arts daar zelf ook wel naar. Dat is van belang omdat de waarde iets anders kan zijn dan bijvoorbeeld via rectaal meten. Maar het feit dat artsen tegenwoordig ook (bijna) alleen maar oorthermometers gebruiken, geeft wel aan dat het een veilige en precieze manier van meten is. Eigenlijk is er maar één nadeel aan deze oorthermometer en dat is de aanschafprijs. Het is eenmalig even een flinke uitgave, maar je krijgt er veel gemak voor terug!

Omdat beelden nu eenmaal vaker meer zeggen dan woorden hierboven een filmpje over het gebruik van de Braun thermoscan IRT 4520. Het is Franstalig gesproken, maar de beelden spreken voor zich en laten duidelijk zien hoe de meting verloopt, hoe snel je de temperatuur weet en hoe de ejector van de lensfilter werkt.

Braun Thermoscan IRT 4520

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wishbone, de slimme, contactloze thermometer [recensie]

Waarom Wishbone? Omdat Wishbone™ de kleinste en intelligentste thermometer is die contactloze temperatuur metingen kan …

Share
Share