Wat kun je nog meer met een courgette maken? [vegetarisch recept]

Ja, en dan krijg je een grote gele en groene courgette. Leuk, lekker en het vraagt om initiatief. Iedere keer courgette-soep is ook zo wat, vandaar dat ik zelf iets ben gaan verzinnen!

Dus: men neme
De courgettes,
Knoflook
1ui
Stukjes paprika
Tomatensap
200 gram tomaten
Olijfolie
1eetl.wijnazijn
1 theel. basterdsuiker
Peterselie.
Geraspte 30+ kaas.

Bereiding
Snijdt de courgettes in de lengte doormidden,en haal het zaad er uit.
In water,wat aan de kook is,deze courgettes watvgaren,zo’n 10 minuten.
Bak ondertussen de gesneden ui,met de stukjes knoflook en de azijn even lekker smoren. Voeg daarna de gepelde tomaten,de suiker,paprika en kruiden naar wens toe.
Laat lekker even smoren.
Ondertussen zilvervliesrijst garen.
Meng daarna alles door elkaar,de groenten en de rijst, of serveer de rijst apart. Vul hiermee de courgettes . Strooi er flink wat geraspte kaas overheen.
Doe ze in een ovenschotel.
Meng wat water door de tomatensaus,en breng op smaak met wat pittige kruiden,zoals chilikruiden,paprikapoeder, zwarte peper. Doe dit in de ovenschotel, zodat de courgettes half onder staan.
Plaats 45 minuten in de oven op 200 graden.
Er kan ook een frisse salade bij.

En,dan? Heel erg smakelijk eten van een Trotse Oma.

Een iniatief met een groot succes!!

Share

About oma Adrie

acpm@gmail.com'

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share