Een avondje zonder kinderen spenderen

De kinderen zijn een avondje logeren bij opa en oma of bij een vriendje of vriendinnetje. Dat betekent dat jullie jullie het rijk voor jullie alleen hebben. Om te voorkomen dat je neerstort op de bank omdat je niet goed weet wat je wilt doen met deze vrije tijd, zetten we een paar mogelijkheden voor je op een rij. Zo weet je wat je de volgende keer kunt doen. 

Nieuwe hobby’s

Wanneer je eens een avond voor jezelf hebt, ben je vaak alles wat je eigenlijk in de afgelopen weken wel eens wilde doen vergeten. Zorg er daarom voor dat je in je telefoon of agenda notities maakt. Houd een lijst bij met hobby’s die je bijvoorbeeld eens wilt uitproberen. Zo kun je op een vrije avond één, of meerdere, van deze hobby’s uitproberen. Dit kunnen activiteiten en sporten zijn, maar bijvoorbeeld ook creatieve hobby’s zijn. Leer bijvoorbeeld haken, maak je eigen kaarsen of probeer bloemschikken eens uit.

Onder de lakens

Wanneer je thuis bent, helemaal met jonge kinderen, is het soms minder handig om jezelf in bed aandacht te geven. Voordat je het weet gaat de deur open. De één kan niet slapen, de ander heeft een nachtmerrie gehad en jij kunt hierdoor minder toe aan tijd voor jezelf. Juist wanneer de kinderen er dan niet zijn, is het goed om jezelf onder de lakens te verwennen. Dit is het geschikte moment om bijvoorbeeld te experimenteren met sexspeeltjes, of je nu alleen bent of met je partner. Je kunt hier namelijk de tijd voor nemen, zonder je zorgen te hoeven maken.

Even weg

Soms is het heerlijk om er even tussenuit te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een avondje naar de sauna gaan, de bioscoop bezoeken of met vrienden af te spreken. Let er natuurlijk op dat je ook tijd voor jezelf maakt, zo kun je bijvoorbeeld ook thuis een eigen spa-avond houden. Dat je iets doet waardoor je even niet bezig bent met de dagelijkse taken en zorgen, is het uitgangspunt. Denk daarom van tevoren na over activiteiten die je wilt doen en plan dit tijdig in. Zo hoef je hier niet op de avond zelf nog over na te denken. Als je er niet uitkomt, kun je soms namelijk al een deel van je avond kwijtraken aan het maken van een keuze.

Of je nu een nieuwe hobby uit gaat proberen, een bar bezoekt met je vrienden of vroeg onder de wol kruipt: het gaat erom dat je doet waar je echt zin in hebt.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Leuke activiteiten om thuis te doen

In deze tijd van thuisblijven kan het lastig zijn om vermaak te vinden. Maar geen …

Share
Share