Blonde haren onder een cowboyhoed

Samen met andere kinderen-waar-wat-mee-is mag Daniël in de grote arena van de Houston Rodeo. Hij krijgt een cowboyhoed op, waar zijn blonde haar net onder uit steekt, rijd een rondje op een westernpaard, mag met een lasso gooien, geitjes aaien, op de namaakstier die echt beweegt….

Silvie en Harro verhuizen met hun 3 zonen naar Houston in Texas en kijken hun ogen uit. Rodeo’s, snelwegen, winkels, alles is groter dan groot. Ze leren de stad van de andere kant kennen als blijkt dat Daniël, die middelste zoon met het syndroom van Down, er met open armen wordt onvangen.

In dagelijkse verhalen beschrijft Silvie op luchtige toon hoe haar Nederlandse gezin een plek vind tussen de cowboys. Ze verwondert zich over het gebrek aan historie en de gereserveerde vriendelijkheid van de texanen met hun voorleifde voor baseball en grote steaks. Ze schudt haar hoofd om Simeon, de jongste van de 3 die er zijn eigen mening op na houdt. Ze is vol bewondering voor Daniël die zonnig in het leven staat en bezorgd om Julian, die zich moedig stand houdt op zijn nieuwe school. Ze verteld over haar leven als schrijfster en “vrouw van” en laat zien hoe het drukke huishouden blijft draaien ook al gaat de vaatwasser weer kapot en is er weer een kind ziek.

Recensie:
Als schrijfster Silvie in haar voorwoord verteld dat ze ons als lezers het zelfde plezier gunt als dat zij zelf  heeft ervaren tijdens het schrijven, wekt ze mijn nieuwsgierigheid, helaas in tegenstelling tot de voorkant, die naar mijn mening enigszins saai oogt. Zonde! Blonde haren onder een cowboyhoed is alles behalve saai. Haar “dagelijkse”  schrijfstijl, laat de lezer geen seconde vervelen. Silvie’s korte verhaaltjes ( 1 verhaaltje per bladzijde)  met dagelijkse onderwerpen, zorgen er daarnaast voor dat je het boek makkelijk leest, maar moeilijk weglegt. Absoluut een leuk boek om te lezen.

Blonde haren onder een cowboyhoed – Silvie Warmerdam
Nederlands – Paperback – 156 pagina’s – Boekenplan 

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Brief 3: Roze wolk?

Lieve zussen, Eén van de leukste dingen die jouw zwangerschap heeft opgeleverd, Arlet, ( op …

Share
Share