Hoe Corona-veilig is Center Parcs? Wij probeerden het uit….

Best spannend, op vakantie gaan in “Corona-tijd”. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een ontspannen weekje weg gevolgd wordt door spannende dagen in afwachting van een Corona-test…. Center Parcs begrijpt dat en is Corona-proof. Wat dat inhoudt en of het echt goed geregeld is? Wij probeerden het uit….

Wij, dat is mijn gezin. Trotse Moeder Karina met drie pubers, één van 16 en twee van 13 jaar. De twee jongsten hadden nog wat schoolwerk te doen, dus gelukkig was er prima WiFi, en voor de rest hebben we vooral enorm genoten, daarover kun je in onderstaand verslag meer lezen:

Met drie pubers naar Center Parcs [verslag]

In tegenstelling tot wanneer ik bijvoorbeeld boodschappen doe of ergens op straat mensen tegenkom, heb ik me in Center Parcs geen enkel moment onveilig gevoeld. En met onveilig bedoel ik in dit geval dat ik het gevoel had dat er een risico op besmetting met het Corona virus was. Alles in Center Parcs was zichtbaar goed geregeld en juist die zichtbaarheid maakte dat mensen zich ook beter aan de voorschriften hielden dan in een willekeurige winkelstraat!

Bij aankomst werden we prima ontvangen. Vanuit de auto konden we inchecken en de benodigde papieren en sleutels krijgen. Bij het afhalen van de fietsen was erg duidelijk waar we moesten wachten en hielden de medewerkers voldoende afstand. Overal was de mogelijkheid om handen te ontsmetten.

In het Center Parcs centrum, met winkels en restaurants, stonden looprichtingen goed aangegeven. Ook binnen was het duidelijk hoe je moest lopen en hoeveel afstand er gehouden moest worden.

Bij het ontbijtbuffet kon je een tijd reserveren. Er waren vanaf de tweede dag veel mensen die tegelijk wilden ontbijten waardoor er een tweede ruimte geopend werd. Zo hadden we de luxe van een ‘eigen’ kok die verse pannenkoeken en eieren bakte! Natuurlijk deed hij dat ook voor de mensen die na ons kwamen, maar toch…. Ook de cappuccino die vers voor me gemaakt werd, werd op veilige afstand neergezet zodat ik hem kon pakken zonder direct contact. Prima geregeld en enorm luxe om zo de dag te beginnen!

Voor het zwembad kon je eenvoudig een tijdblok reserveren. Zo werd geregeld dat er niet te veel mensen tegelijk in het zwembad zouden zijn. Ook in het zwembad zelf stonden looprichting en afstanden duidelijk aangegeven. Echt enorm goed geregeld, de tweeling heeft iedere dag kunnen zwemmen!

Bij Center Parcs is buiten altijd al meer dan voldoende ruimte. De parken zijn prachtig aangelegd, met veel bos en natuurlijke begroeiing. Doordat ook daar regelmatig zichtbaar was hoe de veiligheid geregeld was, merkte ik dat mensen zich daar goed van bewust bleven en keurig afstand hielden bij het passeren of bij het op een rij staan om ergens naar binnen te kunnen. Op die manier was het een hele ontspannen en fijne vakantie.

Kortom: wil je een corona-veilige vakantie? Ga dan gerust naar Center Parcs! Van TrotseMoeders.nl krijgen ze de maximale score van 5 sterren voor de manier waarop ze maatregelen genomen hebben voor een veilige en ontspannen vakantie.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share