Mijn stamboom

Mijn stamboom is een levendig verhaal over al onze familieleden, van mama en papa tot neven en nichten en overgrootmoeders.

Ook verkent het boek op een innemende manier de verscheidenheid aan gezinnen, terwijl het respect bevordert voor individuen en laat zien dat geen twee gezinnen hetzelfde zijn.

Recensie
Jonge kinderen uitleggen hoe de familie nu in elkaar zit, blijft een lastig iets. Want het blijft toch vreemd dat de vrouw die zij oma noemen, de moeder is van mama of papa.

Ook mijn dochter blijft dit ene interessant gegeven vinden en de verbazing blijft. Dus vraagt ze met enige regelmaat of dat echt klopt of niet.

Met dit boek erbij gaat de uitleg al een stuk makkelijker. Het legt op een makkelijke manier uit wat een stamboom is, waarom het zo genoemd wordt en behandeld alle familieleden.

Positief vind ik ook dat er aandacht wordt besteed aan opa’s en/of oma’s die er eventueel niet meer zijn. Door de bonte kleuren zullen kinderen het leuk vinden dit boek te bekijken en de makkelijke uitleg, zullen ze zeker kunnen waarderen. Achterin staat overigens nog een verklarende woordenlijst; waarbij de familieleden nog eens worden uitgelegd.

Aan het einde van het boek wordt je kind uitgedaagd om zelf zijn eigen stamboom te maken. Zoek dus zoveel mogelijk foto’s van de familieleden op en werk samen aan deze klus met je kind!

Doe-boek, Hardcover, 32 pagina’s, Biblion

 

Lees ook:
Kleurrijke kindertraktaties van La Vache qui rit

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een dagje weg met de familie: zo hak je de knoop door

Eindelijk hebben jullie een datum geprikt waarop de hele familie een dag vrij heeft en …

Share
Share