Deze soep kwam eigenlijk tot stand,omdat ik wat restjes groenten had. Ik besloot er soep van te maken,met een verbluffend lekker resultaat.
Nodig:
2 rode en 1 groene paprika.
2 teentjes knoflook
Dikke plak knolselderij, of bv een paar wortels,of wat boontjes.
1ui
Groentenbouillon lokale
2 tomaten,of 1 klein blikje tomatenpuree.
2 theelepels paprikapoeder
Peper,zout.
Wat slagroom of kookroom.
Als garnering kan er nog wat fijne peterselie op.
Bereiding
Snijdt de knoflook en de ui in stukken. De paprika in vieren,en de plak knolselderij in stukjes.
Fruit eerst de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg na een paar minuten de paprika en de knolselderij toe,inclusief wat peper en zout,en de tomatenpuree. Laat nog zo,’n 20 minuten smoren.
Met de staafmixer alles fijnmaken. Ik had nog een handjevol rijst staan,en dat heb ik er als vulling daarna nog bij gedaan.
Doe wat slagroom of kookroom door de soep,en eventueel garneren met peterselie.
Eet smakelijk van:
Een trotse Oma van 7 kleinkinderen