Het MEGA grote vouw- en telboek

Het MEGA grote vouw- en telboek. (Spelend leren!)

Het grote vouw en telboek is een compleet boek bedoeld voor kinderen. Met een goede uitleg over de maten en materialen kun je met elke pagina een ander vouw figuurtje maken.

Recensie:
Als ik het boek binnen krijg, denk ik oh jee een knutselboek, want ik ben echt alles behalve creatief J Vroeger op school vond ik het vak handenarbeid al niets aan, aan dat gefröbel met priegeldingetjes. Maar gelukkig heb ik andere goede eigenschappen als moeder. Daar in tegen lijkt het mijn dochter van 5 wel helemaal geweldig om iets te gaan maken uit dit boek en ook mijn dochter van 2,5 jaar oud houdt wel van knutselwerkjes.

Met een tafel vol vouwpapiertjes, scharen, lijm en andere knutsel spullen gaan we aan de slag. Op de eerste pagina’s wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je de basisprincipes van het vierkantjes vouwen kunt leren. Ook staat er een duidelijke beschrijving van de vouwtekens. Hierdoor weet je van de simpele figuurtjes tot aan de moeilijkere figuurtjes ook precies hoe je dit moet uitwerken. Met deze duidelijke uitleg lukt het ons warempel om de eerste figuurtjes te maken. Wat mijn dochters erg leuk vinden is dat je een bijvoorbeeld een hondje kan vouwen, maar daarbij ook tips krijgt om er een tekening omheen te maken en extra dingetjes op te plakken zodat je een heus kinder kunstwerkje krijgt!

Op de achterkant van het boek staat dat het voor kleine kinderen tot kinderen van een jaar of 8 geschikt is. Voor mijn dochter van 2,5 is het vouwen en knippen toch nog wel heel moeilijk, voor haar vind ik het dan ook niet echt geschikt. Mijn dochter van 5 komt met een beetje hulp van mij redelijk ver en zij vindt het ook erg leuk om zo’n mooi resultaat uit wat ‘simpele’ vouw en knipwerkjes te kunnen krijgen. Persoonlijk zou ik het boek daarom aanbevelen aan kinderen vanaf een jaar of 5 en denk ik dat het ook een heel leuk en geschikt boek is voor handvaardigheidslessen op basisscholen. Zeker in de groepen 2 t/m 4 kunnen ze hier hele mooie werkjes uit halen. Er zijn ook verschillende thema vouwwerkjes zoals dieren, kerst, sport en beroepen zoals een schilder of kok.

Het MEGA grote vouw- en telboek. – Thea van Mierlo

Algemeen boek, Paperback, 216 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier

Share

About Sharon Sourbag

shinsenveld@hotmail.com'
Moeder van 3 prachtige totaal verschillende dochters (5, 2 en 10 maand) en getrouwd met de liefste man.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share