Mijn zoete wraak – Jane Fallon

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund. Ze heeft haar eigen toekomstdromen aan de kant geschoven zodat hij de zijne kon waarmaken. Maar nu hij een rijk en beroemd acteur is, ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen, daarentegen, ziet hij maar al te graag. Paula is het zat. Ze smeedt een plan: ze gaat ervoor zorgen dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij opnieuw beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft en hoeveel er op het spel staat – en daarna zet ze hem aan de kant.  Want wraak is zoet. Toch?

Bekijk op bol.comPaula’s echtgenoot Robert is acteur, egoïstisch en erg vol van zichzelf. Bovendien gaat hij vreemd met zijn collega Saskia.  

Paula heeft haar eigen carrière na de geboorte van hun dochter (tijdelijk) on hold gezet om de zijne op te laten bloeien. De planning was dat het daarna tijd zou worden om van plek te wisselen. Haar carrière als acteur is echter nooit van de grond gekomen en de laatste jaren heeft ze zichzelf behoorlijk laten verslonzen. Ze is een behoorlijk aantal kilo’s aangekomen en is in een ongelijke strijd met de knappe, slanke minnares van Robert. Dan besluit dat ze er alles aan gaat doen om hem weer verliefd op haar te laten worden. Ze begint met bewegen en sporten.

Ondertussen kweekt ze een zogenaamde vriendschap met zijn minnares Saskia. Ze spreken elkaar regelmatig en haar plannetje om de twee uit elkaar te halen gaat nog beter als ze hulp krijgt van de echtgenoot van Saskia, Josh.

Recensie:

Eenmaal begonnen aan Mijn zoete wraak kon ik bijna niet stoppen met lezen. Wat een heerlijke feelgood roman is dit.

Ik moet zeggen dat Jane Fallon het goed voor elkaar heeft gekregen (er even vanuit gaande dat het de bedoeling was) dat je bij elk personage een ander gevoel hebt. Voor de ene kun je niets anders dan liefde voelen, terwijl je de andere het liefst op pagina 171 (ik zeg maar wat) een trap onder zijn of haar kont wil geven.

Op de een of andere manier werd ik in dit boek meer Paula dan Saskia, haar wilde ik echt niet zijn. Toch was ik tijdens het lezen niet zo naïef als Paula op een zeker moment. Een boek om niet snel te vergeten! 

Mocht je man ooit vreemdgaan, dan is dit echt by far het beste voorbeeld dat je kunt hebben om van hem af te komen. Geniaal bedacht. Haha!

Mijn zoete wraak – Jane Fallon
Paperback, 352 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela. Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Blogger en schrijver sinds 2006. Ik ben de trotse moeder van dochter Elize (2007) en zoon Samuël (2011). Beiden hebben zo hun eigen problemen en zijn anders dan anderen. Dat is uitdagend, maar ook heel erg leuk.